ETTERFORSKER: Politiets krimteknikere på utenfor åstedet. Foto: Bua, Kjell / NTB scanpix

Mann drapssiktet etter brann i Haugesund - stakk på motorsykkel

En kvinne er funnet død etter at det nyttårsnatten brant i en bolig i Haugesund. En mann er nå siktet for drap.

Meldingen om brannen kom i 04-tiden, og nabohus ble evakuert fortløpende. Kort tid etter klokken 11 opplyste politiet at det ble funnet en død kvinne i boligen.

Det var ingen andre personer i huset.

– Det er omstendigheter på stedet som gjør at politiet mener at kvinnen har blitt utsatt for en kriminell handling, opplyser politiadvokat Marte Engesli Lysaker på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Politiadvokaten forklarer at de ikke vet helt sikkert hvem avdøde er, men at de har en klar formening om avdødes identitet.

Stakk på motorsykkel

VG får opplyst at mannen i 50-årene skal ha blitt funnet ved siden av en motorsykkel av en ambulanse som var på vei til boligbrannen der kvinnen senere ble funnet drept.

Nekter straffskyld

Siktede befinner seg fremdeles på sykehus som følge av skader han pådro seg etter i en motorsykkelulykke han var involvert i like etter at han forlot åstedet natt til 1. nyttårsdag.

– Han har gitt en foreløpig forklaring til politiet på én time. Han erkjenner å ha vært på stedet og at det bare var de to som var der. Han erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap, sier den siktedes forsvarer, Erik Lea, til VG.

– Politiet vil begjære min klient varetektsfengslet og han har samtykket til dette. Han ønsker å samarbeide med politiet. Når det kommer til forklaringen hans, så ønsker hverken han eller jeg å gå inn på denne med tanke på bevisforspillelse i saken, sier Lea.

Ifølge forsvareren har klienten også erkjent å ha startet brannen.

Pågrepet på sykehuset

Kort tid etter at kvinnen ble funnet, ble en mann i 50-årene pågrepet på sykehuset i Haugesund.

– Mannen er siktet for drap og foreløpige opplysninger tyder på at det er en relasjon mellom siktede og avdøde, sier Engesli Lysaker.

Den siktede er en norsk statsborger. Han vil bli begjært varetektsfengslet i løpet av morgendagen. Politiet håper de får avhørt siktede i løpet av dagen, men de vil ikke si om de har mistanke om at brannen er påsatt.

BRANN: En kvinne er funnet død etter en brann i en enebolig i Haugesund natt til tirsdag. Foto: Bua, Kjell / NTB scanpix

– Det pågår nå omfattende taktisk og teknisk etterforskning, blant annet i form av kriminaltekniske undersøkelser. Dette arbeidet vil fortsette utover dagen, sa politiadvokat Marte Engesli Lysaker i pressemeldingen fra politiet som ble sendt ut tidligere tirsdag.

Mye tyder på at det er en relasjon mellom siktede og avdøde, ifølge politiet.

Til VG sier politiet at pårørende er varslet.

ETTERFORSKNING: Politiadvokat Marte Engesli Lysaker skriver i en pressemelding at politiet har startet taktiske og tekniske undersøkelser i forbindelse med kvinnen som ble funnet død i en bolig i Haugesund. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix

Haugesund 110-sentral opplyste til VG klokken 08.10 at de drev med etterslukking, og at det ikke lenger var spredningsfare.

Huset har fått store skader.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder