BREV: Bombegruppa rykket tirsdag ut til UiO etter melding om et mistenkelig brev som inneholdt hvitt pulver. Foto: Ole Berg-Rusten, NTB scanpix

Universitetet i Oslo fikk brev med pulver

OSLO (VG) Bombegruppen har sikret et brev med pulver som ble sendt til Universitetet i Oslo, og tatt det med til analyse. Fem personer har vært i kontakt med pulveret.

SISTE: Brevet er nå tatt hånd om av bombegruppen og fraktet bort for analyse. Det er fortsatt ukjent hva innholdet er.

– Den er håndtert og tatt med til FFI for videre undersøkelser. Det er ikke gjennomført prøver av innholdet på stedet, men bombegruppa har gjort målinger av omgivelsene, og det har ikke gitt utslag, sier politiets innsatsleder på stedet, Tom Berger.

Politiets bombegruppe har rykket ut etter at Universitetet i Oslo i Problemveien har mottatt et brev med pulver. Personene som har blitt eksponert for pulveret blir ivaretatt av helsepersonell.

– Det er totalt fem personer som har vært i kontakt med brevet. Ingen av disse har meldt om ubehag, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til VG.

Like før 15.00 skriver politiet på Twitter at ingenting tyder på at noen har blitt skadet.

Politiet fikk meldingen 09.57, fra universitetet selv. Alle nødetater, i tillegg til en patrulje fra bombegruppa, rykket ut. Det ble ikke besluttet å evakuere bygget, men området ble sperret av.

– Det er for tidlig å si hva slags stoff brevet inneholdt, eller konkludere om faregrad, sier Berger.

Ved 12.00-tiden pågikk det fortsatt undersøkelser inne i bygget. Brevet med innhold var frem til 13.15-tiden på et isolert rom i en kjeller, der det ble undersøkt av bombegruppa.

På spørsmål om mulig motiv, svarer politiet at det ikke er noe som tyder på at noen er mer utsatt enn andre.

– Etter det jeg kunne se, var det en brevpakke, omtrent i størrelse A4 eller A3, sier Berger.

Sendt i posten

Brevet var tilsendt universitetet via vanlig postsendelse. Det var ikke adressert til konkrete personer. Politiet vet foreløpig ingenting om avsenderen.

– Når vi har analysert innholdet vil videre etterforskning gå på hvem avsender er, sier innsatslederen.

De fem som har vært i kontakt med brevet er ansatte ved UiO. Universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe opplyser om at de ansatte reagerte på at brevet inneholdt pulver, og kontaktet politiet. Brevet ble rutinemessig tatt med til sentralen, opplyser universitetet.

– Vi avventer videre beskjed fra innsatsleder som nå håndterer situasjonen, sier Bjørneboe.

Budsentralen, som ligger i Problemveien på universitetsområdet på Blindern, er ansvarlig for budtjenester og postombæring på universitetet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder