PERSONALSJEF: Ann-Cathrin Becken. Foto: Bernt Sønvinsen/Arbeiderpartiet

Aps personalsjef slutter

Fem måneder etter at hun fikk flere varslingssaker mot tidligere Ap-nestleder Trond Giske på sitt bord, har personalsjefen i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, Ann-Cathrin Becken (51), sagt opp jobben.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Becken begynner i sommer i ny jobb i Norsk nukleær dekommisjonering, som skal opprettes i Halden i Østfold.

– Jeg har takket ja til å en kjempespennende mulighet: å bygge opp en ny etat for Nærings- og fiskeridepartementet i Østfold. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på arbeidet, som blir på mine hjemtrakter, sier Becken til VG.

Metoo-bråk

Sammen med tidligere sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen håndterte Becken de tre første varslingssakene mot Giske for seksuell trakassering av underordnede. Giske måtte gå av som nestleder og partiets finanspolitiske talsperson.

TILBAKE: Trond Giske, her under 1. mai-markeringene i Verdal forrige uke. Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

les også

Støre brøt varsler-krav: Avholdt hemmelig Giske-møte hjemme hos Stenseng

Håndteringen ble kontroversiell da det oppstod uenighet om hvem som skulle håndtere varslingssakene i partiet: partikontoret på Youngstorget ved partisekretær Kjersti Stenseng eller arbeidsgiverne i stortingsgruppen.

Varslerne selv satte som krav at Stenseng skulle holdes utenfor håndteringen, men til slutt endte alle sakene på bordet til, og ble håndtert, av Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre.

Sa opp etter Stenseng-press

Underveis i håndteringen av varslingssakene oppstod en opprivende personkonflikt mellom Stenseng og Amundsen. Konflikten endte med Amundsen valgte å si opp sin jobb 28. januar.

les også

Amundsen om konflikt med Ap-sekretær: Kunne ikke være på samme møter

Nå sier altså også hans nærmeste kollega opp sin jobb.

– Det blir rart å forlate jobben i Aps stortingsgruppe. De er en flott gjeng med flinke, dedikerte og svært lojale ansatte som står på for partiet hver dag, sier Becken.

– Du var med på å håndtere varslingssakene mot Trond Giske. Har det noe med din avgang å gjøre?

– Nei.

Viktig arbeid

– Hvordan synes du partiet håndterte sakene?

– Da det først kom varsler, så vil jeg si at det har vært en svært lærerik erfaring hvor vi gjorde et viktig arbeid og løste oppgavene på en god måte.

– Du synes Arbeiderpartiet håndterte varslingssakene bra?

– Jeg vil si at jeg synes vi som arbeidsgivere i stortingsgruppen klarte å håndtere sakene på en god måte, sier Becken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder