STORMFULLT: Det forventes at en sterk storm på Vestlandet vil gi ringvirkninger i store deler av landet ut over uken. FOTO: Meteorologisk institutt

Det brygger opp til høststorm i store deler av landet

Finn frem vindstopperen. Nå skal det blåse friskt hele veien inn mot helgen.

Artikkelen er over ett år gammel

Det er sendt ut gult farevarsel for kraftige vindkast opp mot 30 m/s allerede i dag for Vestlandet.

– Aller verst blir det i Sogn og Fjordane, hvor det ventes sterk storm, mens det i Hordaland kan komme opp i full storm. Dette vil etter hver flytte seg nordover. En må også vente en del regnbyger, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Magni Svanevik.

Her kan du se hva været blir der du bor.

Det kan blåse en god del på Østlandet også, spesielt utover kvelden og natten.

Torsdag vil dette vindtrykket roe seg på Sør- og Østlandet, og da kan det bli nokså solfylt. Det ventes temperaturer opp mot 15 grader og over.

Gleden blir derimot kortvarig.

Surt i Øst

Fredag treffer et lavtrykksbelte Østlandet, og det kan bli nokså surt i store deler av området.

– Det blir mye vind og regn, og det vil blåse kraftig inn mot Oslofjorden fredag. Langs hele kysten av Sør- og Østlandet kan det forventes kraftige vindkast, sier Svanevik.

Vestlandets ruskevær skyves deretter nordover, før det forflytter seg videre til Nord-Norge.

Torsdag ventes det sørvestlig full storm på kysten av Trøndelag og Møre og Romsdal, før vinden stagges noe i løpet av fredagen. Prognosene viser også at det blir friskt lørdag, hvor det forventes kraftige vindkast.

«Vindfulle vest»

Nord-Norge holdes heller ikke skjermet fra det som skjer på Vestlandet, men får fine forhold onsdag.

Her ventes det lette vindforhold i Troms og Finnmark, og noe stiv kuling langs kysten av Nordland; samtlige steder må derimot belage seg på nedbør.

Først torsdag vil ringvirkningene fra «vindfulle vest» nå området

– Det blir sørvestlig liten storm på kysten av Nordland, som senere vil reduseres til stiv kuling. Det er nordlandsområdet som får den kraftigste vinden, men det vil også være noe stiv kuling i Troms og Finnmark.

I helgen forventes det kraftig vind fra vest og spesielt i utsatte kyststrøk, mens Østlandet ligger i le og får det flotteste helgeværet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder