Mille-Marie Treschow er død

Den 64 år gamle skogeieren og forretningskvinnen Mille-Marie Treschow har gått bort. – Mamma hadde et stort hjerte for Treschow-Fritzøe og alle som jobber her, sier sønnen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er med stor sorg vi må meddele at vår mor Mille-Marie Treschow døde etter sykdom lørdag 29. september, 64 år gammel, sier eier og styreleder i Treschow-Fritzøe, Michael Stang Treschow.

Mille-Marie Treschow ble født 3. april 1954 i Larvik i Vestfold. I 1986 overtok hun driften av det tradisjonsrike Treschow-Fritzøe-konsernet, og hun brukte store deler av sitt liv til å bygge opp og modernisere konsernet, som i dag har aktiviteter innen skog, eiendom, steinindustri og byggevarehandel.

Hun døde på sykehuset i Vestfold. Dødsårsaken er ikke kjent.

I SORG: Michael Stang Treschow, sønnen til Mille-Marie Treschow, sier at moren hadde et stort hjerte for Treschow-Fritzøe. I 2013 tok han over som konsernsjef i familiebedriften. Foto: ROGER NEUMANN

Stort hjerte for selskapet og de ansatte

– Mamma hadde et stort hjerte for Treschow-Fritzøe og alle som jobber her. Hun har hatt stor betydning for utviklingen av selskapet fra et tradisjonelt skogsdriftselskap til et moderne industrikonsern. Selv om hun var ute av den daglige drift var hun sterkt engasjert i selskapet. Det var dette hun levde og åndet for, sier Michael Stang Treschow som ber om at familien får fred i en krevende tid.

BRYLLUP: Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen giftet seg i Larvik Kirke og holdt bryllupsfest på Fritzøehus gods 12. juni 2004 Foto: Espen Braata

Mille-Marie Treschow var datter av brukseier Gerhard Aage Treschow og Nanna Treschow.

Mille-Marie Treschow gikk på kostskolen Croft House School i England. Senere studerte hun i Sveits og USA. Hun var utdannet siviløkonom.

les også

Mille-Marie vil gravlegges i hagen

I 1986, da hun tok over driften av konsernet Treschow-Fritzøe, ble hun den første kvinnen til å lede selskapet. Dette var i tillegg i en periode der familiebedriften slet med høy gjeld. Treschow-Fritzøe var da et konglomerat, bestående av flere små og store selskaper.

Sammen med konsernsjef Stein Grimsrud og Mille-Maries daværende ektemann Andreas Stang, gjennomførte hun store endringer i driften.

EKTESKAP: Mille-Marie Treschow var gift med Stein Erik Hagen fra 2004 til 2012. Her er ekteparet på World Economic Forum i Davis i Sveits i 2011. Foto: ANDREA GJESTVANG

– Berører også kommunen

Varaordfører i Larvik Olav Nordheim (Sp) er klar på at dødsfallet er en trist nyhet som berører hele kommunen.

– Mille-Marie Treschow var en betydelig bedriftseier og aktør i vår kommune. Hun var også en stor lokalpatriot. Hun har bidratt mye, og vi må si takk for hennes personlige og bedriftens innsats gjennom mange år, som hun ledet gjennom en rivende utvikling fra tradisjonell industri og skogbruk og inn i ny teknologi, eiendom og moderne skogsdrift, sier han.

Treschow-slekten har røtter tilbake til Danmark, og kjøpmannen Niels Hansen på Sjælland. Han fikk tilnavnet Træskomager. Senere ble navnet forkortet til Træsko og fikk skrivemåten Treschow. Hansens barnebarn Gerhard Treschow tok slekten til Norge, der han etablerte flere selskaper i Oslo.

Slekten har også forgreninger i Sverige, skriver Wikipedia.

MOTERIKTIG: Mille-Marie under Oslo Fashion Week i august 2012. Foto: ESPEN BRAATA

Tre ekteskap

Sønnen Michael Stang Treschow tok over som konsernsjef i Treschow-Fritzøe i 2013 da han var 26 år gammel.

les også

Derfor ble det brudd mellom Hagen og Treschow

Treschow-Fritzøe eier og drifter selskaper innen skogsdrift og naturressurser, eiendomsforvaltning og utvikling, steinindustri, byggevarehandel og distribusjon, samt programvareutvikling, står det på konsernets hjemmeside.

1954–2018: Mille-Marie Treschow Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Før hun giftet seg med Andreas Stang, var Mille-Marie gift med Morten Henrik Kielland. Hun har to barn med Stang, Michael og Victoria Marie.

Sommeren 2002 ble Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen kjærester. To år senere giftet de seg. I 2012 tok paret ut separasjon. Hagen sto frem som homofil i 2015.

les også

** Mille Marie Treschow i «sofaprat» i hjembyen ** Åpen om kreftsykdom, bedriften og skilsmissen: Treschow om bruddet: – Det har vært veldig bra!

Mille-Marie bodde på Fritzøehus i Larvik. Slottet er Norges største privateide bolig. Boligen er på 2302 kvadratmeter, og den er omgitt av en park på 1700 mål.

Hun ønsket å bli begravet på sin egen eiendom.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder