NEKTER STRAFFSKYLD: En fotballtrener møter tirsdag i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for å ha fått mindreårige gutter til å sende nakenbilder, og for å ha filmet fotballag i dusjen. Mannen nekter straffskyld. Foto: Kristian Helgesen

Tiltale: Fotballtrener fikk mindreårige gutter til å sende nakenbilder

En fotballtrener fra Trøndelag møter tirsdag i retten tiltalt for seksuelt krenkende atferd mot mindreårige gutter på laget han trente.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Tirsdag starter rettssaken mot mannen i Sør-Trøndelag tingrett. Mannen, som er i 20-årene skal ha hatt trenerverv i tre idrettslag, og det var slik han kom i kontakt med guttene.

Fotballtreneren har i følge tiltalen fått to av guttene han trente til å sende flere nakenbilder der penis var synlig.

– Mannen har vært fotballtrener for flere lag i Trøndelag i flere år. Han er godt kjent i miljøet, sier politiadvokat Bente Lind i Trøndelag politidistrikt.

– Kontrollerte guttenes mobiler

Ifølge politiet skal treneren nærmest daglig ha sendt flere mindreårige gutter meldinger der han bestemmer når guttene skal legge seg. Mannen krevde at guttene skulle sende bilder av at de lå i sengen som bevis.

Han skal ha krevd å få tilgang til guttenes telefoner, samt passord til flere av guttenes Facebook-profiler. Mannen har også kontrollert flere av guttenes Snapchat-kontoer.

Filmet fra dusjen

Politiet mener at mannen mellom 2015 og 2017 både lagde og var i besittelse at til sammen 197 datafiler med billedmontasjer, bilder og filmer som seksualiserer barn.

– Han har blant annet tatt opp film fra dusjen og garderoben når guttene skifter. De som har blitt filmet har ikke vært klar over at de har blitt filmet, forteller Bente Lind.

Det var foreldrene til guttene som først tok kontakt med politiet. Etter å ha avhørt noen av guttene, ransaket politiet boligen til mannen der de beslagla PC-en hans.

Der fant de blant annet 3.500 bilder som fremstiller seksuelle overgrep og seksualiserer barn.

– Han har nektet straffskyld under hele etterforskningen, og kommer til å nekte straffskyld i morgen, forteller mannens forsvarer Arve Opdahl.

Tiltalt for vold

Mannen er også tiltalt for å ha utøvd vold mot flere mindreårige gutter ved flere anledninger.

Ifølge tiltalen har mannen flere ganger brukt vold for å få guttene til å gi fra seg mobilene sine og taste inn koden. Han har blant annet klemt hendene til guttene for å få tak i mobilene.

Mannen skal også ha sparket en av guttene i rumpa slik at han hadde vondt i flere dager.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder