FINT FRISØRNAVN: «Sjå te å klypp de AS» ble i dag kåret til Norges beste firmanavn.
FINT FRISØRNAVN: «Sjå te å klypp de AS» ble i dag kåret til Norges beste firmanavn. Foto:PRIVAT,

Dette er Norges beste firmanavn

INNENRIKS

Frisørsalongen «Sjå te å klypp de AS» slo blant andre «Hårny frisør», «Søstera til Morten»  og «Kokeliko» i kampen om å ha landets beste firmanavn.

Publisert: Oppdatert: 23.01.15 11:39

Totalt kom det inn over 100 bidrag i Gule Siders konkurranse om å ha Norges beste firmanavn.

Blant de ti finalistene som fikk flest stemmer fra publikum, ble vinneren i dag kåret av en fagjury, og det var Nesbyen-frisørsalongen «Sjå te å klypp de AS» som stakk av med seieren.

Evy Myhre og Elisabeth Røthe som driver vinnerbedriften, synes det er stor stas å være innehaver av Norges beste bedriftsnavn.

– Vi synes dette er kjempegøy. Det er virkelig stort her på lille Nes, stor stas! Det hadde ikke gått helt opp for oss at det faktisk var så stort, men da Gule Sider kom hit i dag med ballonger og champagne og det hele skjønte vi jo det, sier Røthe på telefon til VG.

Skulle egentlig hete «Cinderella frisør»

Røthe forteller at frisørsalongen egentlig skulle hete «Cinderella frisør», men at de ombestemte seg dagen før de skulle sende inn papirene til Brønnøysundregistrene.

– Det var faktisk ekskjæresten min som sa «Sjå te å klypp de» som en spøk, men da jeg ringte Evy og foreslo det som navn på salongen tente hun helt på det, og jeg synes det var veldig kult også, så da ble det «Sjå te å klypp de»!

Juryformann og forfatter Roger Pihl skriver i en pressemelding at Sjå te å klypp de AS absolutt er en verdig vinner av konkurransen.

– Firmanavnet er enkelt, tydelig og rett på sak. Mange faller for fristelsen å tilføre engelske navn og sjargonger i firmanavnet. «Sjå te å klypp de» er et rotekte norsk navn og befriende ujålete. De bruker et lokalt uttrykk og gjør det sitt. Navnet er også enkelt å huske og er dermed god markedsføring av bedriften, sier han.

Stort engasjement

Over 11.500 stemmer ble avgitt til 20 delfinalister som sto igjen som de beste navnene i konkurransen. Nesbyen-frisøren «Sjå te å klypp de AS» mottok godt over 2000 av stemmene.

– Det er gøy å se at folk engasjerer seg i så stor grad for bedrifter i sitt lokalområde. Målet med konkurransen har vært å løfte små og mellomstore bedrifter rundt det ganske land. Derfor er det gøy at oppslutningen har vært så bra, sier Renate Morken, kommunikasjonssjef i Gule Sider.

De ni andre finalistene i konkurransen var:

* Hårny frisør (Harstad)

* Linn Rammer inn (Ski)

* Søstera til Moren (Vikeså)

* BareMas Tapas & Bar (Drøbak)

* Vriomsveisen (Øvre Årdal)

* På Rammer Alvor (Melbu)

Vet du om noen andre originale norske bedriftsnavn? Diskuter i kommentarfeltet!