LYS LUE: Flammene har tatt kraftig tak i Dovrefjell hotell. Brannårsaken er foreløpig ukjent.
LYS LUE: Flammene har tatt kraftig tak i Dovrefjell hotell. Brannårsaken er foreløpig ukjent. Foto:Maria Kampesæter Kleiven,Vigga

Dovrefjell hotell stod i full fyr

Deler av hotellet er helt utbrent

INNENRIKS

Store deler av Dovrefjell hotell på Dombås brant ned etter en kraftig brann lørdag kveld.

Publisert: Oppdatert: 14.12.14 01:39

Klokken 21.15, nesten fire timer etter at det brøt ut brann, meldte politiet på Twitter at brannvesenet hadde kontroll, og hadde hindret brannen i å spre seg til fløyene. Da hadde en av ytterveggene i hotellets midtdel rast, og det brant fortsatt friskt.

Ved midnatt natt til søndag jobbet brannvesenet fortsatt med slukking.

– Det var antydning til spredning mot matsalen i 23.10-tiden, men det fikk de stanset. Skadene er nok ganske omfattende, midtfløyen er så å si utradert, og også fløyene har nok store vann- og røykskader, sa operasjonsleder Arvid Røste i Gudbrandsdal politidistrikt til VG like før midnatt lørdag kveld.

Bodde barn på hotellet

To familier bodde for tiden på hotellet. I begge familiene er det små barn. Ingen av familiene var på hotellet da brannen brøt ut.

– De er tatt hånd om, sier Røste.

Nødetatene fikk melding om brannen like før 17.30 lørdag kveld.

– Dovrefjell hotell var egentlig stengt, det var ingen gjester eller ansatte der. Det var en ansatt som var innom, som oppdaget røyk i resepsjonen. Det utviklet seg til åpen ild, sier operasjonsleder Ann Karin Sundgården i Gudbrandsdal politidistrikt til VG.

Journalist Maria Kampesæter Kleiven i lokalavisen Vigga var på stedet minutter etter.

– Det var røykutvikling da nødetatene kom til stedet. Etter det gikk det relativt kort tid før man så at det var flammer som blusset opp under taket. Det er en stor bygning det er snakk om, og det så ut til å være verst i området rundt resepsjonen, sier Kampesæter Kleiven til VG.

Ukjent arnested

Brannvesenet vet foreløpig ikke hvor brannen startet.

– Det er for tidlig å si noen om. Det blir neppe noen ordentlig undersøkelse av det før på mandag, sier operasjonsleder Røste.

Dovrefjell hotell åpnet med nye eiere i fjor vår, og er eid av tre lokale familier. Hotellet har 89 rom og konferansefasiliteter. Opprinnelig ble det bygget av den tyske okkupasjonsmakten i 1943, da som feltsykehus. Siden 1948 har det vært brukt som hotell.

Her kan du lese mer om