UTFARTSTRAFIKK: Påsketrafikken ut av Oslo i vestlig retning startet tidlig fredag ettermiddag. Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIX

Trafikken farligere i påsken enn i julen

Stresset sjåfør, barn og hund i bilen, en dårlig sikret last og farlige forbikjøringer gjør påsken til høysesong for kjøretøy- og personskader.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Statens vegvesen ber folk ta det med ro i påsketrafikken.
I fjor omkom fem personer, 17 ble hardt skadd og 153 lettere skadd i påsketrafikken. Allerede fredag ettermiddag var det lange køer på E6 nordgående ut fra Oslo på grunn av trafikkuhell.

- På få timer har det vært fire trafikkuhell mellom Alnabru og Gardermoen, sier trafikkoperatør Luis Barra ved Vegtrafikksentralen til NTB. Han opplyser at fredag, lørdag og onsdag er de største utfartsdagene.

- Trafikken er økende til fredag kveld. Lørdag øker den fra klokken 10 og dabber av igjen i 17-18-tiden, og det samme gjelder for onsdag, sier Barra.

Andre områder med ekstra køer er E16 mot Voss og Lærdal ut fra Bergen og videre på riksvei 7 i retning Hardangervidda og Geilo. På ferjesambandet mellom Brimnes og Bruravik er det satt inn en ekstra ferge for å betjene trafikken. Ut fra Trondheim, Tromsø og Bodø må det også beregnes kø og saktegående trafikk.

Trafikkoperatøren opplyser at trafikken vil være mest konsentrert - og dermed farligst - på hjemturen.

- De fleste reiser hjem første eller andre påskedag, men er det dårlig vær, reiser mange også påskeaften. I år ser det ut til å bli bra vær, og mange utsetter nok dermed hjemreisen til mandag. Da gjelder det å huske at det er bedre å komme litt senere fram enn å ikke komme fram i det hele tatt, sier Barra.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder