VIL ØDELEGGE FOR JENS: Neste år skal Siv Jensen kjempe sammen med de andre partilederne på borgerlig side for å nekte Jens Stoltenberg den tredje, strake valgseieren. Foto: HELGE MIKALSEN, VG
VIL ØDELEGGE FOR JENS: Neste år skal Siv Jensen kjempe sammen med de andre partilederne på borgerlig side for å nekte Jens Stoltenberg den tredje, strake valgseieren. Foto: HELGE MIKALSEN, VG

- Håper jeg kan få både mann og barn i 2013

INNENRIKS

(VG) Frp-leder Siv Jensen (43) innser at tiden renner ut for hennes muligheter til å bli mamma. - Det er sårt, sier hun.

Publisert:

I julen - barnas høytid - reiser Siv Jensen utenlands. Hun flykter fra sludd- og snøvær, julestress og ribbe. Istedenfor å ligge henslengt i en sofa skal Frp-lederen ligge på en strand, friske opp brunfargen og lade batteriene.

Med seg har hun mamma Monica Kjelsberg og resten av den nærmeste familie. Hun får leke med tantebarna, men egne barn har hun ikke.

Siv Jensen har heller ingen kjæreste. At hun ikke har etablert en egen familie, har fått henne til å tenke og reflektere over sin egen livssituasjon.

- Det er ikke for sent

- Nå begynner det å spøke for det. Jeg har den siste tiden vært nødt til å føle på det. Tenke over det. Jeg innser jo at jeg blir eldre og at det ikke er gitt at jeg kan få barn lenger.

- Hva tenker du om det?

- Det gjør litt vondt for meg. Det er sårt, og det er et savn. Jeg er glad i barn og ønsker meg barn. Men naturen setter sine begrensninger.

- Har du gitt opp?

- Nei, jeg er utrolig optimistisk på egne vegne. Det er ikke for sent for meg å finne en mann. Og for å få barn. Men som sagt, jeg blir eldre, sier Siv til VG.

Ikke alenemor

Neste år skal hun kjempe sammen med de andre partilederne på borgerlig side for å nekte Jens Stoltenberg den tredje, strake valgseieren.

Men Frp-lederen håper også å kunne stable en familie på bena i løpet av det neste året.

- Jeg håper at jeg i løpet av 2013 kan få både mann og barn, sier Jensen.

Hun er bestemt på at hun ikke vil skaffe seg barn og ende opp som alenemor.

- Viktig at barn har en far

- Også jeg har lyst til å stifte egen familie. Men jeg kan ikke bare få barn uten å ha en mann. For meg er det viktig at barna skal vokse opp med en far. Samtidig har jeg stor respekt og forståelse for at andre velger andre måter å organisere sine familier på. Det må være opp til hver enkelt familie.

- Men for deg er det viktig at barna har en far?

- Ja, jeg tror det betyr noe, sier hun til VG.

Siv Jensen sier hun opplever at mange har meninger og forventninger til hennes private liv.

- Det er nesten som om det er rart at jeg er singel og uten barn. Men faktum er jo at det er mange der ute som lever liv som ligner på mitt. Som bruker fritiden på venner. Det er ikke noe galt i det. Det er helt fint.

- Det er heller ikke sånn at jeg har tatt et valg om at jeg skal være singel og ikke ha barn. Men jeg har rett og slett ikke funnet mannen jeg vil dele livet med. Og jeg er kanskje ikke den letteste å bli sammen med heller.

Mektig lei

- Har du forsøkt?

- Jeg har opplevd kjærester som stikker av fordi de ikke takler det presset det er å ha et forhold til meg. Og det skjønner jeg med den åpenbart enorme interessen som hersker rundt mitt private liv. Jeg skjønner ikke at det er så interessant.

- Privatlivet ditt omtales som «det siste mysteriet i norsk politikk»...?

- Ja, og det begynner jeg å bli mektig lei av. Det diktes opp historier og forhold jeg skulle ha til både den ene og den andre. Folk slenger med leppa om forhold de ikke har peiling på. Tenker de ikke på at de sårer? At jeg blir lei meg?

Artikkelen fortsetter under bildet

- Ja, jeg er partileder og må kanskje tåle mer. Samtidig så er jeg også bare et menneske. Jeg har følelser. Og jeg blir også såret, sier hun alvorlig.

Når Siv Jensen møter motgang finner hun hjelp og støtte i sin kristne tro.

- Jeg tror ingen i kirken vil anklage meg for å være noen fast kirkegjenger. Men jeg går dit av og til. I tillegg ber jeg aftenbønn hjemme for meg selv. Jeg ber ikke hver dag, men av og til. Det kan være om alt mulig, men det viktigste er å få ro til å tenke og reflektere. Der er bønnen et godt verktøy.

Trøst i troen

- Hva betyr troen for deg personlig?

- Det går både opp og ned. I tunge tider fester jeg lit til at troen er der som en støtte for meg. Da kan jeg finne trøst i den. Men i tider hvor jeg har det bra og ting går bra, så tillater jeg meg å tvile og stille spørsmål ved ulike fortellinger i bibelen. Jeg kan spørre meg selv: Kan dette virkelig ha skjedd? Så faller jeg til ro og sier til meg selv at det er ikke alt som trenger å ha en rasjonell og logisk forklaring.

Nå i julen bruker Frp-lederen tiden blant annet til å tenke på og minnes sin far Tore Jensen, som døde for 22 år siden.

- Jeg går på graven til pappa. Der tenner jeg et lys og minnes ham. Det er en markering som har stor betydning for meg og som gjør godt, sier Siv.

Her kan du lese mer om