UTSLÅTT: Fredag ble en hektisk dag for landets største Nav-kontor i Fredrikstad. 20 ansatte ble hjemme med sykdom, trolig forårsaket av E.coli-bakterier. Foto:Morten Holm,NTB scanpix

Nav-kontor rammet av tarmbakterie

20 ansatte syke

Flere ansatte ved landets største Nav-kontor i Fredrikstad er trolig smittet av E. coli i dårlig drikkevann etter gravearbeider.

Fredag forrige uke meldte 20 ansatte seg syke på samme dag, og ledelsen fattet mistanke. Omfattende gravearbeid pågår nemlig rett ved det rammede Nav-kontoret i Fredrikstad.

– Vi var raskt ute med å etterspørre vannprøver. Men det var ikke før i dag det ble påvist E.Coli-bakterier i prøvene som ble tatt utenfor bygget, sier lederen ved Nav-kontoret Arne Hæhre til VG.

Det var NRK Østfold som først omtalte saken.

– Trasig helg

Kontoret har rundt 200 ansatte, men ifølge Hæhre går driften som normalt igjen.

– Flere har hatt en trasig helg, men det ser ut til å gå bra. Alle var tilbake på jobb igjen mandag, sier Hæhre.

Vannprøvene ble gjort i Gunnar Nilsens gate, for å se om det er kommet foruresning fra ledningsnettet.

– Det er en type E.coli-bakterie som kan forekomme i jordsmonn. Den kan gi lettere diarétilstander, sier Danielsen til NRK.

Kommunelegen vil ikke utelukke at sykdomstilfellene ved Nav-kontoret kan knyttes til gravearbeidet.

– Det er absolutt sannsynlig at det kan ha med dette å gjøre. Vi kan i hvert fall ikke utelukket det, sier Danielsen.

Byttet vannett

Delen av vannettet går til fire adresser i Fredrikstad sentrum. I tillegg til Nav-kontoret er Rica City Hotell koblet på samme vannett.

– Det er ikke en morsom beskjed å få. Vi har tatt flere forholdsregler, og nå jobber vi med å koble oss på et nytt vannett, sier administrerende direktør for Rica City Hotell i Fredrikstad Line Heiber til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder