Fabian Stang åpner dørene på julaften

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) tar utfordringen fra Julesentralen og åpner dørene for en ukjent gjest på julaften.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Reidun på 88 satte jo virkelig i gang noe, da hun satte inn en annonse og sa «jeg vil være sammen med noen i jula». Jeg synes det er flott at hun gjorde det. Jeg tror det har vekket mange av oss, sier Stang.

Har du rom til ukjente på julaften? Registrer deg på Julesentralen !

Han og familien skal feire jul på hytta ved Skeikampen i nærheten av Lillehammer.

Hjertelig velkommen

- Så jeg har sagt at hvis noen i det området er ensomme, så er de hjertelig velkommen til oss, sier ordføreren.

Det er vel å merke ikke meningen at alle interesserte i Lillehammer-traktene skal danne kø utenfor hytta til Fabian Stang. Han har via VGs julesentral meldt seg til Røde Kors' besøkstjeneste. Så er det opp til Røde Kors å koble gjestfrie hjem og hytter sammen med dem som ønsker noen å feire jul med.

Kan forandre livet

- Jeg synes alle som har lyst til å være sammen med noen på julaften, skal si fra. Jeg tror det er mye kjærlig omtanke i det norske folk, så jeg tror veldig mange har lyst til å invitere noen, sier Stang.

Han oppfordrer til å invitere også når det ikke er jul.

- Å ta en kopp kaffe med noen, å ta en prat med noen vi skjønner ikke har så mange å prate med, det kan rett og slett forandre livet til folk. Og jeg tror de som setter av litt tid til å være til stede for medmennesker, får mye mer ut av sitt eget liv også, sier Stang.

Wenche stilte opp

Fabian Stangs mor, den legendariske skuespilleren Wenche Foss (1917-2011), var kjent for å stille opp for grupper i samfunnet som andre glemte.

- Jeg håper det er noe vi har fått med oss hjemmefra mange av oss. Vi er jo opptatt av hverandre. Men så er det noe rart med akkurat julaften, som gjør at vi liksom hegner om det aller innerste i familien. Kanskje vi kan åpne opp der også, og være til stede for hverandre, sier Stang.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder