POLITIHUSET I MO I RANA: Politiet i Helgeland politidistrikt som har tatt ut siktelse mot foreldreparet. Foto: NTB SCANPIX

Foreldrepar siktet etter at treåring døde

Faren varetektsfengslet

Foreldrene til en gutt (3) er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter han døde i Rana i Nordland forrige helg, opplyser politiet.

  • Eirik Linaker Berglund
  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Gutten var i live da han ble bragt til Helgelandssykehuset avdeling Rana 2. mars, men døde senere på sykehuset, skriver Rana Blad.

Begge foreldre er avhørt av politiet, og de har i avhør nektet for å forårsaket barnets død.

- De har nektet straffskyld til det de er siktet for, sier politiadvokat Jonas Nerdal til Rana Blad.

Varetektsfengslet

Tirsdag ettermiddag kom kjennelsen, og mannens advokat John Erik Nygaard sier til VG at kjennelsen er i samsvar med påtalemyndighetens påstand.

- Han er besluttet varetekstfengslet i fire uker. To av de ukene inkluderer to uker i isolasjon med brev- og besøksforbud.

- Jeg og min klient skal nå vurdere om kjennelsen skal ankes, sier Nygaard.

Har flere barn

Det var Helgelandssykehuset som varslet politiet om det mistenkelige dødsfallet. Barnet ble bragt til sykehuset av ambulansepersonell, etter at en bekjent av foreldrene hadde varslet AMK. Da resultatet fra obduksjonsrapporten forelå, ble det besluttet å pågripe foreldrene.

Det siktede foreldreparet har flere barn og disse tas hånd om av barnevernet, sier politiadvokat Jonas Nerdal til VG.

- Vi vil avhøre paret igjen om relativt kort tid, og da har vi en del informasjon vi skal konfrontere dem med, fortsetter han.

Minimerer faren for bevisforspillelse

Guttens far ble i dag fremstilt for varetektsfengsling i Rana tingrett. Politiet ba om fire uker i varetekt, hvorav to uker i isolasjon. Moren er av helsemessige årsaker løslatt, mot meldeplikt.

Etter politiets oppfatning er dette en løsning som ivaretar helsemessige hensyn, samtidig som det minimerer faren for forspillelse av bevis ved at de siktede ikke får snakke sammen.

- Politiet er inne i en tidlig fase av etterforskningen og kan av hensyn til dette ikke gå ut med flere detaljer, skriver politiadvokat i Helgeland politidistrikt, Jonas Nerdal, i pressemeldingen.

Faren motsatte seg fengsling da han tirsdag ble begjært varetektsfengslet i Rana tingrett.

- Han har avgitt forklaring til politiet, men nekter straffskyld. Derfor motsatte han seg fengsling, sier hans forsvarer John Erik Nygaard til VG.

Han sier at saken er en stor belastning for klienten.

- Det har selvsagt gått hardt inn på ham - det er det jeg kan si. Han er tydelig preget. Utover det vil jeg ikke kommentere de faktiske forhold i saken, sier Nygaard.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder