HACKER: Einar Stangvik (31) er mannen som sporet opp Høyre-politikeren på nettet. Foto: JAVAD M. PARSA

Høyre-politikeren: - Jeg beklager dypt

Stjal nakenbilder fra jenter og spredte de på nettet

Tor Johannes Helleland (23) beklager overfor ofrene, venner og partikolleger og sier han er ferdig i Høyre etter nakenhacking-skandalen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I en uttalelse sendt til VG mandag skriver Drammen-politiker Tor Johannes Helleland at han slutter i jobben i Høyres hovedorganisasjon.

Mandag informerte Helleland om at han også trekker seg fra alle verv i partiet, samt at han vil søke seg fritatt fra vervet som folkevalgt i Drammen bystyre.

VG Helg avslørte i helgen at Høyre-politikeren stjal nakenbilder fra flere jenters iCloud-kontoer og spredte disse på nettet.

Tett på nett: Hackeren som avslørte Høyre-politikeren svarer på lesernes spørsmål nå

FOLKEVALGT: Tor Johannes Helleland sitter i bystyret i Drammen. Foto: Drammen kommune

- Det jeg har gjort er ikke forenelig med å være tillitsvalgt i Høyre og jeg har derfor frasagt meg alle verv og posisjoner. Jeg vil samtidig beklage det jeg har gjort overfor alle mine venner og kolleger i Høyre. Jeg har et engasjement i Høyres Hovedorganisasjon som utløper 1. oktober. Jeg er fritatt fra alle arbeidsoppgaver og kommer ikke til å påta meg noe fremtidig arbeid for partiet, skriver Helleland.

Helleland er sønn av stortingsrepresentant Trond Helleland (51) og stesønn til Høyres familiepolitiske talsperson Linda Hofstad Helleland (35), som tidligere også har vært kvinnepolitiske talsperson.

- Jeg er også lei meg for den belastningen jeg har påført mine nærmeste. Jeg skulle inderlig ønske at dette var ugjort, men jeg må nå stå til rette for mine handlinger. Jeg vil bidra til at all nødvendig informasjon i denne saken blir belyst fullt ut, og svare på alle eventuelle spørsmål politiet måtte ha, skriver Helleland.

FAMILIE: Høyre-toppene Linda Hofstad Helleland og Trond Helleland er stemor og far til Tor Johannes Helleland. Foto:

I eposten skriver Helleland at han nå ønsker å stå frem med navn for å fjerne mistanke fra andre Høyre-politikere.

- I media har det kommet fram at kvinnene ønsker full anonymitet for begge parter i saken. Det har jeg stor forståelse for. Etter at jeg er gjort kjent med at navnet mitt er offentliggjort på ulike nettsteder finner jeg det likevel riktig å bekrefte dette nå for å unngå videre spekulasjoner, skriver han.

Som i helgens VG Helg-intervju innrømmer han fullt ut å ha stjålet nakenbildene av jenter og publisert disse.

- Jeg har urettmessig skaffet meg tilgang, og delt private bilder av kvinner på nettet. Dette er en alvorlig krenkelse av deres privatliv og det er en utilgivelig handling fra min side. Den fortvilelse og skade jeg har påført disse kvinnene og deres familier er jeg svært lei meg for. Jeg beklager dypt overfor de kvinnene som er rammet, skriver Helleland i eposten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder