ÅPNER IKKE: Nordtvet barneskole i Oslo åpner ikke som planlagt. Skoleåpning er utsatt til mandag 4. mai. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Nordtvet skole utsatte skolestart – også tre elever er smittet

Tre elever ved Nordtvet barneskole i Oslo er smittet av coronaviruset. Rektor Katrine Sølvberg opplyser at de må vente med skoleåpning til 4. mai.

 • Ole Løkkevik
 • Martha C. S. Holmes

Artikkelen er over 66 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Nordtvet skole i Oslo er den eneste av kommunens 108 barneskoler som måtte utsette mandagens skolestart.

Søndag ble det gitt informasjon ut om at to ansatte på Nordtvet skole i Oslo er bekreftet smittet av coronaviruset og at åpningen av skolen dermed måtte utsettes til tidligst onsdag 29. april.

Mandag kveld gikk en ny melding ut til foreldre og foresatte om at også tre elever er smittet. Samtidig utsettes skolestarten ytterligere:

– Vi jobber med å få oversikt og planlegge for ny oppstart, og har derfor besluttet i dag ut ifra en helhetsvurdering å vente med skoleåpning til mandag 4. mai, skriver rektor Katrine Sølvberg på skolens nettsider.

Hun skriver videre at elevene på 1.–4. trinn vil få videre oppfølging med nettundervisning, og at skolen fra onsdag vil komme i gang med tilbud til elever som har rett til tilsyn.

Totalt er det 224 elever som skulle begynt på skolen fra 1.-4. trinn mandag.

Trine Lie Larsen kommunikasjonsdirektør i Utdanningsetaten forteller til VG at den ene smittede eleven er mellom 1.–4. trinn, mens de to andre smittede elevene er på høyere trinn.

– Det er så mange som nå er i karantene at de ikke vil åpne før 4. mai. Vi trenger rett og slett å replanlegge åpningen og dele opp gruppene på nytt ut ifra hva som er planlagt, sier Larsen til VG.

Hun legger til at hun ikke vet hvor mange som nå er i karantene, men at det var 16 ansatte i karantene i søndag.

les også

Skoleåpning over hele landet: Flere foreldre bekymret for smittefaren

Bydelsoverlege Karoline Harding opplyser i et skriv at skolen og smitteteamet i bydelene jobber med å kartlegge og oppsøke alle nærkontaktene til de som er smittet. Alle nærkontakter er satt i karantene i 14 dager fra siste kontakt med de som er smittet.

Mandag 27. april åpnet skolene igjen for elever på 1.–4. trinn, AKS og videregående skoler for elever på yrkesfaglige utdanningsprogrammer i Vg2 og Vg3.

Under en pressekonferanse tidligere i dag holdt helseminister Bent Høie en tale hvor han takker ungdommen for innsatsen under corona-tiden:

Mer om

 1. Skole
 2. Skolestart
 3. Coronaviruset
 4. Oslo

Flere artikler

 1. Nordtvet skole utsetter skolestarten

 2. Skole-ansatt i Oslo coronasmittet: - Vi ble veldig fortvilet

 3. Åtte skoler og en barnehage rammet av coronasmitte

 4. Bekymrede foreldre vil holde barn hjemme av smittefrykt: Mister retten til eget skoleopplegg

 5. Melby sendte brev til rektorene – varsler kort frist før flere elever skal tilbake på skolen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder