STUKKET: Den 27 år gamle mannen ble stukket i mageregionen på Egertorget, 17. mai. FOTO: Torstein Boe, VG

Tre personer siktet for drapsforsøk etter voldshendelse i Oslo

En 27 år gammel mann ble påført stikkskader midt på Karl Johan i Oslo, på 17. mai. Politiet sier mannen trolig var et tilfeldig offer.

Onsdag kveld ble to menn i 20- og 30-årene siktet for drapsforsøk. Mennene ble pågrepet utenfor Oslo. Begge de siktede mennene er norske statsborgere. Politiet opplyste etter voldshendelsen at de jaktet tre personer, to menn og en kvinne.

Torsdag morgen ble det klart at en tredje person også er pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning til det. Det skjedde like før midnatt onsdag.

– Den tredje pågrepne er en mann i 20-årene som er en kjent av politiet fra før, sier, sier seksjonsleder Anne Alræk Solem ved voldsavsnittet.

– Sentralt i saken står avhør av de tre om deres roller i saken. De er ikke avhørt ennå, men planen er å starte avhør i løpet av dagen.

– Var 27-åringen et tilfeldig offer eller kjente han de tre?

– Slik saken står nå ser det ut til at han har vært et tilfeldig offer, men det må vi komme tilbake til.

De tre pågrepne har alle fått oppnevnt forsvarere.

Politiet opplyste overfor VG at den 27 år gamle mannen ble stukket i magen, men ville fredag ikke si noe om hendelsesforløpet eller motiv. Mannens tilstand blir beskrevet som alvorlig, men han er utenfor livsfare.

De to som ble pågrepet onsdag skal avhøres torsdag.

VG snakket fredag med Rokas Samuolis, som da befant seg midt i dramaet. Han sto like utenfor bakeriet W.B. Samson da en mann tok ham på skulderen.

– Han sa at han hadde blitt knivstukket. Jeg tror det skjedde rett før, for da jeg først snudde meg var det ingenting på skjorten hans, men etter hvert spredte det seg blod, sier 22-åringen til VG.

Samuolis sa at han ikke fikk med som hvem som skadet mannen, men at det var tre personer som like etterpå sprang oppover Karl Johan.

I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at den tredje mannen ble pågrepet torsdag. Politiet har senere gjort oss oppmerksomme på at pågripelsen skjedde like før midnatt onsdag kveld. Saken ble oppdatert 23.05.19 klokken 10.48.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder