Det ble funnet avføring på taket av et høydebasseng på Øvre Kleppe i Askøy kommune i Hordaland onsdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Avføring funnet på taket av høydebasseng i Askøy

Rundt 2.000 personer har trolig blitt syke av drikkevannet på Askøy. Onsdag kveld ble det funnet avføring fra dyr på taket av det omstridte høydebassenget.

  • NTB

Det bekrefter varaordfører Bård Espelid overfor oppmøtt presse torsdag. Det var Askøyværingen som først omtalte saken. Avføringen stammer fra hjort og hund.

– Vi tror at avføringen vi fant på taket på en eller annen måte har kommet inn i bassenget. Dette vil vi bruke dagen i dag på å undersøke videre. Vi må finne ut nøyaktig hva det er vi har funnet på taket, sier Espelid til lokalavisen.

Han sier at de har intensivert aktiviteter og inspeksjoner rundt fjellbassenget der det er målt forekomst av E.coli.

– Det er gjort fysisk befaring både på toppen og rundt bassenget, forklarer han.

Det var da de gjorde funn av avføring fra hjort og hund.

– Det var noen områder som viste at det hadde vært aktivitet. Et myrområde vest for bassenget og andre områder, sier varaordføreren.

Etterforskere fra Folkehelseinstituttet og politiet deltok på onsdagens undersøkelser.

– Vi ville se om vi ved hjelp fra politihund kunne finne kadaver og ting som lå til forråtnelse. Der fant vi ingenting.

Prøver av avføringen blir nå sendt til undersøkelse for å se om det er mulig å knytte det til smittekilden som har forurenset vannet.

– Vi har ikke utelukket noe. Det kastes fram at det kan ha kommet inn flaggermus. Dette er jo mørkt og attraktive områder for den type dyr, sier Espelid.

De ser også på privat byggeaktivitet i området.

Tirsdag ble det bekreftet funn av Campylobacter i drikkevannet i Askøy i Hordaland. Det er en bakterie som kan gi mage- og tarminfeksjon. Totalt har 49 voksne og 15 barn vært innlagt som følge av sykdomsutbruddet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder