TAPT: Huset som ble påtent i Nordreisa i natt anses som tapt. Foto: Privat

Kvinne siktet for mordbrann

Kvinnen som tente på et hus i Nordreisa i Troms natt til i går, og som hadde med øks, er nå siktet for mordbrann. Hun er tidligere dømt for lignende forhold.

– Innledningsvis var hun siktet for grovt skadeverk, men hun er nå siktet for mordbrann, sier regionlensmann Ole Johan Skogmo til VG tirsdag morgen

Kvinnen varetektsfengsles i fire uker, melder Troms politidistrikt onsdag ettermiddag.

– Det er ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier hennes forsvarer Andreas Berg Fevang til VG.

Kvinnen i 20-årene rømte natt til tirsdag fra et kommunalt botiltak i Nordreisa. Fordi kvinnen var under kommunalt tiltak, satte rådmannen i kommunen krisestab natt til tirsdag.

– Våre sikkerhetsrutiner har sviktet. Vi går umiddelbart i gang med å gjennomgå rutinene, sier ordfører Hilde Anita Nyvoll i Nordreisa til VG onsdag.

Tidligere dømt - etterforskes også for drapstrusler

Regionlensmann Skogmo forteller at kvinnen er dømt for et lignende forhold.

– Det var for to år siden. Hun sonet ferdig i oktober i fjor, og flyttet tilbake til botiltaket. Hun er også under etterforskning for drapstrusler mot fem politiansatte og deres familie. De har blitt fremsatt skriftlig, muntlig og i brevform, sier Skogmo.

Kommunen inviterte befolkningen til et møte tirsdag, dagen etter den dramatiske natten. Her deltok også politiet for å svare på spørsmål.

– Det var en god ting av kommunen å gjøre. Det er ingen tvil om at dette har skaket opp befolkningen, fordi de kjenner kvinnens historikk. Flere som var skeptiske, er nå ytterligere bekymret, sier han.

Mange berørte

Politiet fikk meldingen om at en kvinne gikk rundt i et boligområde med øks klokken 01.36 natt til i går, og en patrulje rykket ut. Få minutter senere fikk de melding om innbrudd i en bolig i samme området. Kommunen satte umiddelbart krisestab.

– Her er det mange å ta vare på, både pårørende til de berørte, gjerningspersonen og kommunens ansatte, sa ordfører Hilde Anita Nyvoll til VG tirsdag.

Da politiet kom til boligen var det brutt ut brann. Huset anses som tapt i brannen.

En kvinne og et barn måtte hoppe ut av vinduet i bolighuset som ble påtent for å evakuere seg selv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder