FANT BENSINKANNE: En politimann og hans politihund avbildet ved en av bilene som trolig ble påtent i løpet av natten på Vestli i Oslo. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX

Bilbranner i Oslo: – Tyder på at brannene er påsatt

Politiet måtte rykke ut til to bilbranner på Vestli i Oslo natt til fredag. De tror brannene var påsatt, men ingen er pågrepet i saken.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi fikk første melding like før klokken 03 om en bilbrann på Vestli. Da sendte vi alle nødetater på vei. Bare noen minutter senere får vi melding om en ny bilbrann ikke langt unna, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt, til VG.

Det var full fyr i begge bilene da politiet kom frem til stedene, i tillegg til i en tredje bil som brannen spredde seg til.

En kort stund var det fare for at en av brannene skulle spre seg til en bygning i nærheten, men brannvesenet fikk etter hvert kontroll og slukket begge brannene.

– Det er funn på stedet som tyder på at begge brannene er påsatt. Vi har ikke pågrepet eller anholdt noen enda.

– Var et av funnene en bensinkanne?

– Det er funnet en bensinkanne som vi skal undersøke for å se om den kan settes i sammenheng med de to brannene.

Det var vitner som varslet politiet om bilbrannene, men Stokkli opplyser at det på nåværende tidspunkt ikke finnes noen som observerte noen mistenkelige personer i nærheten av åstedene.

I forrige uke måtte politi og brannvesen rykke ut tre netter på rad etter meldinger om brann, steinkasting og hærverk utført av ungdommer i Groruddalen i Oslo.

– Vi har ingen konkrete opplysninger som kan sette dette kan kobles med det som har skjedd på Stovner og Vestli, men vi utelukker det ikke og ser om det kan være en sammenheng.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder