EKS-POLITIKER PÅGREPET: Politiet i Bergen har siktet en tidligere lokalpolitiker for å ha bestilt en rekke direkteoverførte overgrep mot barn til sin PC: Her politiadvokat Hilde Reikrås sammen med visepolitimester Gunnar Fløystad. Foto: Fredrik Solstad VG

Politiker skal ha bestilt sex-overgrep mot barn direktesendt til sin PC

En politiker i en Hordalands-kommune skal ha bestilt flere tilfeller av sexovergrep mot barn, filmet og direkteoverført til hans PC i Norge.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Dette melder BA. Da han ble arrestert i oktober i fjor, var han kommunestyre-representant i en kommune i Hordaland. Ifølge avisen skal han ha betalt flere titalls personer for å få direktesendt overføring av overgrep mot barn mens de ble utført.

Politiet på Filippinene skal ha startet egen etterforskning av bakmennene, som skal ha blitt identifisert gjennom elektroniske spor i Norge.

Noen av mannens norske kontakter inngår i den såkalte Dark Room-etterforskningen av overgrep mot barn.

Live-overgrep: Tjener store penger på cam-tjenester

Fengslet siden oktober

Mannen var opprinnelig siktet for å ha lagret barneporno, men siktelsen har siden blitt utvidet. Han har sittet fengslet siden oktober.

Kan du hjelpe? Europol vil finne ut hvor overgrepsvideoer er fra

Politiadvokat Hilde Reikrås kommenterer ikke BAs opplysninger, men i et intervju med VG publisert 30. mai forteller hun at det finnes en rekke såkalte cam-tjenester som formidler overgrep på barn:

– Mange cam-tjenester tjener store penger på å videreformidle overgrep mot barn. Det er flere ulike cam-tjenester, både amerikanske og europeiske. Det er ikke riktig av oss å navngi dem. Men det er et titalls ulike tjenester, sier hun til VG.

Dark Room: Politimann fikk sparken

Nettverk av pedofile

Det var i november i fjor at Bergenspolitiet presenterte opprullingen av overgripere på nett. Da var 51 personer siktet i det som ble omtalt som et nettverk av pedofile og overgripere. I dag kom Vest politidistrikt med en statusoppdatering i saken.

Det er nå opprettet 33 nye saker i prosjektet, opplyser de i en pressemelding.

Politiet opplyser at sakene har et stort omfang og at de så langt har avdekket minst 300 barn som er grovt seksuelt utnyttet og misbrukt. Sakene omfatter deling, produksjon eller befatning med overgrepsmateriale.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder