GA PENGER: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) erkjenner at han burde ha fulgt rådet fra byråkratene i departementet. Onsdag redegjorde Lysbakken for utbetaling av selvforsvarspenger på en pressekonferanse. Foto: SCANPIX

Se hvem som fikk penger av Lysbakken

(VG Nett) Statsråd Audun Lysbakken har nå lagt ut hele listen over Barne- og likestillingsdepartementets tilskudd fra i fjor på nettet.

 • Lars M. Glomnes

Artikkelen er over åtte år gammel


Kravet om oversikten kom etter at det ble avslørt at Lysbakken - uten skikkelig prosess - fra Sosialistisk Ungdom i fjor høst.

Oversikten ble sendt til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i natt. Komiteen skal møtes i ettermiddag for å bestemme seg om det blir en åpen høring i pengestøttesaken.

OVERSIKT: Her er Lysbakken-pengene. Mener du VG burde granske en tildeling? Klikk på de rød lenkene og tips oss!

Tirsdag ble det klart at Lysbakken skal grilles om de mye omdiskuterte forsvarspengene i kontrollkomiteen til Stortinget.
De ulike støtteordningene i oversikten beløper seg til 7,74 milliarder kroner. 6,61 milliarder av dette har gått til integreringstilskudd, bosetting av mindreårige flyktninger og asylsøkere, samt opplæring i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere.

Sosialistisk Ungdom er blant mottakerne av penger, og har fått 25 000 kroner til organisering av fritidstilbud på Hvalstad asylmottak. Unge Høyre, Unge Venstre. KrFU og AUF er også blant ungdomspartiene som har fått penger.

** AUF fikk 407 914 til internasjonalt arbeid i fjor.

** Unge Høyre fikk 22 662 kroner til internasjonalt arbeid og 58 000 kroner til gjennomføringen av Jentekonferansen 2011.

** Unge Venstre fikk 25 000 til et prosjekt for «frihet og mangfold».

** KrFU fikk 42 806 kroner til internasjonalt arbeid.
Departementet har ikke konkludert med at noen av tildelingene på listen på regjeringens nettsider er gitt på feil grunnlag.

- Dokumentene vi har fått kan gi en pekepinn på hvem som har fått penger, sier leder i Stortingets kontrollkomité, Anders Anundsen (Frp) til tv2.no.

Med dette ser Lysbakken ut til å ha kvittert ut en av tre varslede gjennomganger. De to andre er dokumentsøket etter nye e-poster av relevans for saken samt en mer tidkrevende og omfattende gjennomgang av alle enkelttilskudd.

E-post-kartleggingen er ventet å være ferdig i løpet av kort tid, mens det kan ta uker før en fullstendig oversikt over alle enkelttilskudd er lagt fram.

Oversikten over tilskuddsordningene som ble lagt fram tirsdag, omfatter dem som administreres av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Integrerings- og mangfoldsdirektoratet og fylkesmennene. Den inneholder ikke stønader som forvaltes av Nav i form av kontantstøtte, barnetrygd, foreldrepenger ved fødsel og adopsjon og engangsstønad ved fødsel.

Hensikten med gjennomgangene er å forsikre seg om at tildelingene er gjennomført i samsvar med det statlige økonomiregelverket, noe som ikke var tilfellet med bevilgningen på 154.000 kroner til den SU-tilknyttede organisasjonen Jenteforsvaret.

(VG/NTB)

Mer om

 1. Politikk
 2. Sosialistisk Venstreparti (SV)

Flere artikler

 1. Lysbakken offentliggjør nye dokumenter

 2. Lysbakken: - Umulig å ikke gjøre feil

 3. Lysbakkens departementsråd går av

 4. Lysbakken går av som statsråd

 5. Hemmelig e-post mellom SU og departementet

Fra andre aviser

 1. Lysbakken offentliggjør nye dokumenter

  Fædrelandsvennen
 2. Lysbakken: - Jeg ser frem til å redegjøre for komiteen

  Aftenposten
 3. Nye dokumenter fra Lysbakken over helgen

  Fædrelandsvennen
 4. Lysbakken går av som statsråd

  Aftenposten
 5. Lysbakken politianmeldt

  Fædrelandsvennen
 6. Lysbakken må møte til høring

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no