Terrorangrep i Oslo sentrum: Syv bekreftet døde

Politiet: - Hold dere unna Oslo sentrum

TV 2-bygget evakuert i ettermiddag

Stort antall mennesker tatt imot på legevakten

(VG Nett) Politiet bekrefter at syv personer er drept og to hardt skadet etter terrorangrepet i sentrum i ettermiddag.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det er visepolitimester i Oslo politidistrikt, Sveinung Sponheim, som bekrefter dette på en pressekonferanse.

VGTV: Følg ny pressekonferanse fra klokken 20.30!

Eksplosjonen, som fant sted i Regjeringskvartalet i ettermiddag, gjorde i tillegg store materielle skader på høyblokka i Regjeringskvartalet og de nærliggende bygningene. Det er der statsminister Jens Stoltenberg har sitt kontor, i en av de øverste etasjene.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN?Tips oss!

TV2 melder at bomben skal ha gått av i lobbyen, kantinen eller garasjeanlegget i bygget. Det skal være funnet døde mennesker inne i bygningene i Regjeringskvartalet.

- Var et terrorangrep

Politiet tror ikke det er flere bomber i området, men har bekreftet at ettermiddagens hendelser var et terrorangrep. Bombeangrepet knyttes også til kveldens skyteepisode på Utøya i Buskerud.

Militæret er i full beredskap, men politiet har foreløpig ikke bedt om bistand.

Store deler av Oslo sentrum er evakuert, og politiet oppfordrer publikum til ikke å oppholde seg i dette området. I tillegg oppfordres folk til å holde seg hjemme utover kvelden.

Politiet ber også om at publikum begrenser bruken av mobiltelefon.

Kom like etter eksplosjonen

- Jeg var på stedet et par minutter etter eksplosjonen, og så et titalls skadde mennesker på fortauet og området rundt Regjeringskvartalet, forteller VG Netts journalist Jarle Brenna.

Redningsmannskapene tok seg inn i den fullstendig knuste høyblokka, og jobbet i grupper der inne.

Foreløpig er det ingen som vet noe om hvem som står bak terrorangrepet, men på Al-Qaidas forum Al-Shmukh, skriver brukeren Amir Gharozny følgende:

- Dette er en advarsel til den norske statsministeren. Dere har kun kort tid på dere til å forlate Afghanistan, en grav for deres soldater. Ellers vil blodet renne i deres gater, skriver han.

Flere til legevakten

Pasientene med de alvorligste skadene ble fraktet til Ullevål sykehus. Ti pasienter er fraktet til sykehuset. Minst ni av dem har fysiske skader, og er under eller har vært til postoperativ behandling.

Pål Aksel Næss fra katastrofeledelsen ved Oslo Universitetssykehus sier på en pressebriefing at det dreier seg om skader i flere organsystemer, i hode, i bryst, i bukhule, sårskader og bruddskader.

- Foreløpig vet vi ikke hvor mange som kan forventes. Det er et stort antall som er lettere skadet. Disse er tatt hånd om på legevakten, sier han.

TV2-bygget evakuert

TV2-reporter Kadafi Zaman sier til VG Nett i 18.20-tiden at alle i TV 2-bygget fikk beskjed om å evakuere like før klokken 18.00 i kveld.

- Jeg vet ikke hvorfor. Vi fikk bare beskjed om å komme oss ut, sier han.

Ifølge Dagbladet ble det funnet en mistenkelig gjenstand utenfor bygget.

Tidligere i kveld kom det meldinger om at Oslo S også var evakuert, men det meldes nå at bygget er åpent og at trafikken går som normalt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder