STOLT: Trygve Slagsvold Vedum har blitt stolt pappa til sin datter nummer to. Alt er bra med både datteren og moren, Cathrine Wergeland Vedum, skriver han i en sms. Foto: Jan Petter Lynau

Babylykke for Sp-Trygve

Partitoppen fikk en datter

(VG Nett) Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum har tidligere støttet sengevals for å hindre bygdedøden. Nå leverer han på hjemmebane.

Publisert:

Vedums bidrag til befolkningsveksten kom til verden onsdag morgen.

- Alt har gått fint både med mor og barn. Hun kom i dag tidlig med et planlagt keisersnitt ved Elverum sjukehus. Litt før termin, men hun er mer enn stor nok. Nydelig jente på alle måter, skriver den stolte faren i en sms til VG Nett.

Senterpartiets parlamentariske leder er opprinnelige fra Hedmark, og driver en gård på Ilseng i Stange ved siden av politikken.

Med det nye tilskuddet til familien, viser han dermed at han tar sin støtte til befolkningsvekst i distriktene på største alvor.

Les også: Danse-Trygve støtter sengevals mot bygdedød

- Vi er glade for høye fødselstall i alle kommuner. Det er bare tegn på liv og utvikling, men det er jo ekstra hyggelig hvis det gror i distrikts-Norge, sa han VG Nett da Åfjord kommune lanserte en egen befruktningsplan i vinter.

Vedum, som har fått tilnavnet Danse-Trygve etter at han ba opp USAs førstedame Michelle Obama til dans under nobelmiddagen i fjor, understreket samtidig at det ikke er politikernes oppgave å styre sengevalsen.

- Sp er på generelt grunnlag for at folk lager barn, men heldigvis er ikke dette noe vi styrer politisk, sa han.

Den vesle jenta er Vedums andre barn. Fra før har han og kona Cathrine Wergeland Vedum en datter på fire år.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder