NYTT DRAP: Leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser, Grete Lien Metlid, informerte om drapssaken på en pressekonferanse torsdag. Foto: Helge Mikalsen , VG

Galina (28) funnet drept i Oslo

Politiet jakter på en eller flere ukjente gjerningsmenn etter at en prostituert kvinne ble funnet drept på Bispekaia i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Drapsofferet er Galina Sandeva (28) fra Bulgaria. Politiet kjenner henne som en del av prostitusjonsmiljøet i Oslo. Hun ble funnet død i sin egen bil.

– Vi står i en drapssak med ukjent gjerningsperson eller personer, opplyste leder Grete Lien Metlid ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser på en pressekonferanse fredag.

Galina ble funnet død av venninner som var ute og lette etter henne, fordi hun var borte fra miljøet. De fant henne død på parkeringsplassen. Politiet ble varslet klokken 17.19 torsdag.

DREPT: Galina Sandeva (28) Foto: PRIVAT ,

Siste sikre observasjon av henne er fra onsdag kveld ved 20.30-tiden på parkeringen ved Stena Line-kaia i Oslo.

– Vi kan ikke utelukke at hun har vært i en situasjon med sexkunder, eller noen som har opptrådt som sexkunder, men har hatt andre motiver, sier Metlid.

– Det kan også være andre årsaker som ligger bak. Det er for tidlig å si noe om, legger hun til.

Ifølge politiet benyttet drapsofferet egen bil i forbindelse med prostitusjonsvirksomheten. Hun hadde en blå, bulgarskregistrert Ford Fiesta med registeringsnummer TX2890AK.

Bispekaia ligger like ved Operaen, og torsdag kveld var flere politibetjenter, samt dykkere fra Oslo brann- og redningstjeneste på stedet. Dykkerne søkte i vannet i flere timer, før de avsluttet arbeidet litt over midnatt.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har opplysninger om hendelsen eller har sett Galina på onsdag 16. desember. Ifølge politiet har hun gjerne møtt kundene i Kongens gate ved festningsbroen.

I tillegg ønsker politiet at personer som var i området Bispekaia onsdag 16. desember og 17. desember om å ta kontakt.

Foto: Kart: , TOM BYERMOEN

– Vi håper at alle med opplysninger tar kontakt med oss, selv om det kan være ubehagelig. Dette er en alvorlig sak. Vi er opptatt av denne saken, ikke hvorfor man eventuelt har vært i området, sier Metlid.

Vi ønsker at de gjør det uavhengig av årsaken til at de var i området, påpeker Metlid.

Politiet har opprettet tipstelefon, ring 22 66 96 00 eller bruk e-post: kriminalvakten.oslo@politiet.no

FUNNET I BILEN: I denne bilen, en Ford Fiesta med bulgarske skilter, ble den 28 år gamle bulgarske kvinnen Galina Sandeva funnet død torsdag. Foto: Politiet , NTB scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder