Foto: Frode Hansen/Privat , VG

Fredrik (15) tok affære da han så sms-hetsen mot Trine Skei Grande

Da Fredrik R. Samuelsen så meldingene som hadde tikket inn på Trine Skei Grande (V) sin mobiltelefon, fikk han behov for å sende henne henne en varm støtteerklæring.

Silje Fjeldstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Trine Skei Grande har måttet tåle kraftig kritikk etter at hun i torsdagens utgave av Dagbladet omtalte Ryanairs oppsigelse på Rygge som en gledelig konsekvens av den nye flyseteavgiften. Ikke bare kokte det i kommentarfeltet til Facebook-gruppen «Nei til flyseteavgift i Norge»; Skei Grande har mottatt over 200 hatmeldinger etter at det ble lagt ut et bilde av Skei Grande med hennes nummer og beskjeden «Ring meg» på Facebook-siden. Mange av meldingene er svært grove og sjikanøse.

Hjemme i Stavanger fikk 15 år gamle Fredrik R. Samuelsen, som selv er en Unge Høyre-mann, vondt av Venstre-lederen. For hets, mener 15-åringen, er ikke greit.

– Selv om jeg ikke er helt enig i alt politisk, så mener jeg at ingen fortjener å få sånne meldinger, forteller han til VG.

Flere som hetses: Sophie Elise kritiseres etter betalt blogginnlegg

Foto: ,

Stygge kommentarer

– Jeg så nummeret til Trine Skei Grande på det bildet på Facebook, og så også veldig mange stygge kommentarer der. Så da bestemte jeg meg for å skrive en melding, sier han.

Foto: ,

Fredrik skrev:

«Heihei Trine,

Foto: ,

Selv om at jeg ikke er helt enig med deg politisk så syntes jeg at at det er helt forferdelig hva som har hendt. Jeg har selv blitt «skjelt» litt ut for det jeg jobber fra men jeg vil si at det er ingen grunn tilå høre på hva du blir tilsendt nå i kveld via mobilen. Det er bare folk som ikke vet noe bedre og ikke gidder å se på fakta.

Ingen fortjener å få sånne meldinger uansett hvem de er eller hva de står for. Stå på og jobb videre med saken din uansett hva andre sier».

Les også: NRK-profilen Haddy N'jie utsatt for grov rasistisk hets.

- Stilig at hun tok seg tid til å svare

Fredrik forteller til VG at han egentlig ikke hadde forventet svar.

– Hvis jeg var henne og hadde fått så mange stygge meldinger så ville hvertfall jeg byttet nummer. Da jeg fikk svar ble jeg veldig glad og fikk nok et smil om fjeset. Jeg synes det var stilig at hun tok seg tid til å svare på den meldingen, sier han.

– Håp for fremtiden

Partilederen har ikke noe problem med å huske meldingen da VG tar kontakt.

– Da jeg fikk melding av Fredrik ble jeg veldig glad. Ekstra hyggelig når det er ungdom som sender slike meldinger, det gir meg håp for fremtiden, opplyser Trine Skei Grande til VG. Hun anslår at hun har fått rundt 200 meldinger i dag, etter at nummeret ble lagt ut på Facebook-gruppen.

– Det er litt flere enn en vanlig bursdag, ler hun. Grande forteller at noen av meldingene har vært skikkelige, men slett ikke alle.

– De som argumenterer på en ordentlig måte er som regel unge folk. Fra voksne menn kommer det mest skjellsord. Det er nokså påfallende, konstaterer hun.

Foto: ,

Å få mange meldinger fra ukjente folk er likevel noe Grande er vant med. Hun har nemlig ikke skjult nummer.

– Nummeret mitt er helt offentlig, jeg er den eneste partilederen som har det. Jeg tenker litt at er du partileder, så må du tåle det.

Les også: Disse fem politikerne jobber mot mobbing. De har selv blitt plaget.

- Voksne menn må skjerpe seg

– Det jeg synes er dumt med slike hetsende meldinger er at jeg tror det påvirker unge jenter. De kvier seg for å gå inn i politikken, fordi de tenker at det er det som venter dem. Så jeg mener at voksne menn må skjerpe seg, sier hun og legger til;

– Jeg googler jo ofte nummeret på de groveste meldingene, og da ser jeg jo at det er snakk om voksne menn.

Fredrik på sin side tror avsenderne av meldingene bør tenke seg om.

– Man må sette seg inn i den andres sted. Og spørre seg; ville du blitt glad dersom du hadde fått den meldingen? avslutter han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder