MYE REDNINGSMANNSKAP: Torsdag morgen rykket ambulanse og politi ut til Nøtterøy etter melding om en påkjørsel. Politiet bekreftet torsdag morgen at en ung jente er død. Foto: Peder Gjersøe

Jente (11) påkjørt av lastebil i Vestfold – døde

En 11-åring var på vei til skolen på Nøtterøy da hun ble påkjørt av en lastebil.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ifølge politiet ble jenta sannsynligvis rygget på av en lastebil som arbeidet langs sykkelstien torsdag morgen. Det melder Tønsbergs Blad.

Operasjonsleder Vestfold-politiet, Anne Meyer, sier til VG at de fikk melding om ulykken 08.10 torsdag morgen. Ulykken skjedde rundt 100 meter fra Brattås skole, hvor jenta var elev.

– Det er en lastebil som har truffet en ung jente i skolealder, sier hun.

Like før 11.30 opplyser politiet i Vestfold på Twitter at jenta var 11 år gammel.

Livet sto ikke til å redde

Ambulansepersonell forsøkte gjenoppliving da de kom frem til ulykkesstedet, men livet sto ikke til å redde, opplyser politiet til VG.

Lastebilsjåføren blir tatt hånd om av politiet, og vil få krisehjelp.

– Vi vil også ta blodprøver av vedkommende, uten at det er noen mistanke om ruspåvirket kjøring.

Han har også fått førerkortet rutinemessig beslaglagt.

Ulykkesgruppen er like før klokken 09.30 ankommet stedet, og politiet vil nå etterforske hendelsesforløpet.

Veien er stengt på stedet.

Forferdelig hendelse

Ordfører Roar Jonstang sier til VG at det er en forferdelig hendelse som har skjedd i kommunen.

– Våre tanker går nå til jentas foreldre og søsken. Vi kalte øyeblikkelig inn kriseledelsen som nå legger en plan slik at kommunen kan stille opp med et så godt støtteapparat som mulig for skolens rektor, lærere, elever og pårørende, og også for sjåføren.

Kommuneoverlege Tore Arne Martinsen har ansvar for krisehåndteringen, og sier til VG at de har sendt flere medlemmer av kriseteamet til Brattås skole, hvor jenta var elev.

– De tar seg nå av elever og jentas pårørende som befinner seg på skolen, og eventuelle andre som kan ha sett ulykken. Det er nok ganske mange som har gått forbi eller vært i nærheten, sier han.

Kommuneoverlegen regner med at flere av disse barna vil trenge hjelp i dagene fremover. Det melder Tønsberg blad.

– Det er sikkert noen som kommer til å sove dårlig i noen netter. Dette har vært en sterk opplevelse for mange, helt sikkert, sier han til avisen.

Åpen kirke

Martinsen sier de ikke har noen oversikt over hvorvidt noen elever eller andre ved skolen var vitne til ulykken, men de har sendt både psykiatrisk sykepleier og psykolog til skolen.

– Det skal være åpen kirke i dag fra klokken 14-21. Det vil også være et kriseteam på et klubbhus i nærmiljøet, sier kommuneoverlegen til VG.

Ingen vanlig skoledag

Brattås skole skriver på sine hjemmesider kriseteamet bestående av psykolog, lege og helsesøster bistår skolen.

«Det blir ingen vanlig skoledag på Brattås i dag. Alle barn som er på skolen blir fulgt opp og ivaretatt av personalet. Foresatte som ønsker å være sammen med barna på skolen er velkommen til dette», skriver de.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder