KØKAOS: Slik så det ut ved passkontrollen på Oslo Lufthavn onsdag ettermiddag. Politiet håper på færre situasjoner slik som denne etter å ha kommet til en enighet med vernetjenesten på flyplassen. Foto: Bibiana Dahle Piene NTB scanpix

Passkontrollen på Gardermoen blir ikke stengt

Etter et møte mellom politiet og vernetjenesten ved politiposten på Gardermoen torsdag, har sistnevnte besluttet at de ikke vil stenge passkontrollen ved flyplassen.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det melder Øst politidistrikt i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Vi har i samarbeid kommet frem til løsninger som vil hjelpe våre medarbeidere på kort sikt og vi har tillit til at ledelsen sørger for godt arbeidsvilkår for våre ansatte i tiden fremover, sier Audun Martinsen, hovedverneombud Romerike, i pressemeldingen.

Vernetjenesten, som tidligere denne uken uttalte at passkontrollen var så underbemannet at kontrollørene ble syke, sier det viktigste for dem var å sikre en rulleringsordning der de ansatte får pause hver time i perioder med stor trafikk. For å få til dette har ledelsen blitt enig om å tilføre ni stillinger til Gardermoen fra Moss lufthavn Rygge fra og med 1. november, i tillegg til de 14 nye stillingene som allerede er kunngjort. Sett denne? Anundsen på Gardermoen: – Kvaliteten er god nokSom et ekstratiltak vil også bedriftshelsetjenesten følge opp de ansatte for å ivareta de ansatte, samt avklare arbeidsbelastningen.

– Som ansvarlig for polititjenesten ved Oslo lufthavn er jeg som politimester i Øst, glad for at vi sammen har blitt enige om disse tiltakene slik at de ansatte føler seg godt ivaretatt og vi slipper å stenge grensekontrollen med de konsekvenser det ville ha gitt for de reisende og Oslo lufthavn for øvrig, sier politimester Jon Steven Hasseldal i den samme pressemeldingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder