- STOLT: Skage Hansen har mye å være fornøyd med etter årets eksamener. Alle elevene hans fikk toppkarakter i årets matteeksamen. Foto: Privat

Alle elevene fikk seks på matteeksamen

Skage Hansen har omtalt ungdomsskoleklassen sin som landets beste. Nå har alle elevene hans fått karakteren seks på matteeksamen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Læreren ved Engebråten skole i Oslo fikk 14 elever opp i matteeksamen, åtte i muntlig og seks i skriftlig. Alle fikk toppkarakter.

– Jeg er kjempestolt. Dette har vi jobbet mye for, forteller han til VG.

Les også: Aurora gikk ut med 17 seksere

Tok eksamen for tidlig

Som om ikke det var nok, var også samtlige kandidater niendeklassinger, og tok eksamen ett år for tidlig.

– Vi har en ordning hvor niendeklassingene kan si fra ved juletider om de føler at de har kommet langt nok til å ta eksamen ett år tidligere enn vanlig, forteller Hansen.

Han rådet imidlertid flere av dem som meldte seg til å drøye eksamen ett år.

– Men de ville gjerne ligge litt foran. Så vi har jobbet hardt hele våren, og det har jo gått veldig bra, forteller Hansen.

Lofoten: Superklasse fikk 85 seksere

Oppgavene var for enkle

Hansen forteller at årets eksamensoppgaver har fått kritikk for å være for enkle. Det har imidlertid gjort at sensorene har fått beskjed om å være strengere, og løfte hele karakterskalaen, sier han.

– Dermed ble det jo vanskeligere å få toppkandidat, og grensene har blitt strengere, forteller Hansen.

Han legger ikke skjul på at han er godt fornøyd med både sin egen og elevenes innsats.

– Det er klart jeg er stolt av dette, både av de og av meg selv. Jeg bruker mye tid på dette og det er noe jeg virkelig brenner for, så dette synes jeg er stas.

Les også: Slik ble de toppstudenter

Hansen er opptatt av å la elevene lære seg det grunnleggende spesielt godt, for så å utvikle seg videre derfra.

– Vi jobber mye med helt basic matematikk, særlig på 8. trinn i ungdomsskolen. Så jobber vi oss videre med pensum fra videregående, og da jobber vi også med oppgaver som blir gitt i norgesmesterskap for videregåendeelever, forteller han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder