BESLAG: Bildet er av beslaget gjort under politiets razzia mot treningssentre og privatadresser i Stavanger-området tirsdag kveld. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto: Politiet/NTB NTB scanpix

Politiet har pågrepet 20 til 30 i storaksjon mot dopingmiljøet

Politiet i Rogaland aksjonerte tirsdag mot flere dopingmiljøer, blant annet ved tre treningssentre.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mellom 20 og 30 personer er pågrepet for bruk eller besittelse av dopingmidler i aksjonen, opplyser politiet i en pressemelding.

Ifølge politiet ble det funnet dopingmidler på de fleste stedene politiet aksjonerte mot, og de fleste pågrepne er menn mellom 20 og 30 år.

Les også: Bøtelagt for nedlasting av overgrepsfiler– ble besøkshjem i barnevernet

– De fleste vi har pågrepet har erkjent straffskyld for enten bruk eller besittelse av dopingmidler, sier politiadvokat Øyvind Haukland i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

Han sier det er gjort noen større enkeltbeslag av dopingmidler, samt noen mindre beslag av narkotika. Politiet vil fortløpende vurdere behovet for varetektsfengsling av dem som er pågrepet.

– De fleste er allerede dimittert etter avhør, men det blir tatt en vurdering utover kvelden på om noen er kandidater for varetekt, sier politiadvokaten.

På listen over steder politiet aksjonerte var tre treningssentre. Her ble flere personer er anmeldt for bruk av dopingmidler, skriver NTB.

Leste du denne? Bedrageritiltalt reality-deltager fanget i politi-felle

– Politiet er av den oppfatning at det er en sammenheng mellom bruk av steroider og økt aggresjon, sier Haukland og legger til at dette er et utstrakt problem.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRENINGSSENTER: Politiet gjennomførte Norges største dopingaksjon i jakten på anabole steroider, blant annet på treningssenteret City Gym i Sandnes Foto: Carina Johansen/NTB scanpix NTB scanpix

Eieren av et av treningssentrene sier til TV 2 at han ikke kan styre hva enkeltmedlemmer ved treningssenteret tar med seg inn, men at han gjør det han kan for at hans kunder ikke skal dope seg.

– Jeg snakker med folk om hvordan de skal trene skikkelig, og jeg kan ikke annet enn å vise på en positiv måte hva de kan oppnå ved å gjøre ting ordentlig, sier han.

Skal ta forbildene

– Målet er å ta forbildene. Unge folk ser opp til dem som vinner konkurranser. De tror at de kan komme til disse resultatene uten doping, men så finner de etter hvert ut at det ikke går, sier politibetjent Erik Håland til Stavanger Aftenblad.

Ifølge Håland var dette norgeshistoriens største aksjon mot dopingmiljøer.

– Vi har aldri før aksjonert mot så mange adresser og treningssenter på én gang, og vi har heller aldri pågrepet så mange personer som vi har hatt mistanke mot, sier politibetjenten.

Politiaksjon: Tidligere eliteseriespiller (35) siktet for ransforbund

For dem som er pågrepet, kan aksjonen få store konsekvenser, utover det strafferettslige. Dersom de har barn som er under 18 år, er politiet pliktig til å underrette barnevernet.

– I tillegg har vi plikt til å underrette arbeidsgiver hvis de for eksempel jobber i helsesektoren, som vektere, eller har arbeid som medfører risiko for skade på andre mennesker eller verdier, sier politibetjent Erik Håland til TV 2.

Også førerkortet kan bli fratatt da politiet ikke ønsker steroidemisbrukere ute i trafikken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder