Mannevond vær gikk til angrep på hotell

INNENRIKS

Da væren fikk et horn i siden til eget speilbilde, knuste den inngangspartiet på Panorama Hotell & Resort.

Publisert: Oppdatert: 15.02.16 20:22

– Vi ligger ganske landlig til, så er jo vant med at det er en del dyr rundt her. Sauer har vi hatt på hotellet før, men de har alltid oppført seg bra, forteller hotelldirektør Ole Martin Opitz til VG.

Likevel været resepsjonisten at noe ikke stemte, da en stor bukk beveget seg hurtig mot inngangspartiet rundt klokken 11.15, mandag.

Det var Vestnytt som breket historien først.

Flere brrreaking news: Sau født lam- fikk rullestol

Fikk ikke værelse

– Resepsjonisten løp frem og låste skyvedøren. Men den kom nærmere, forteller Opitz til VG.

Bukken oppdaget sitt eget speilbilde, og det var tydelig at han hadde et horn i siden til utsikten, for væren rygget, tok sats og braste mot glassdøren.

– Han stanget én gang, men kom ikke gjennom ruten. Resepsjonisten løp inn på kjøkkenet og hentet forsterkninger, mens væren tok sats og prøvde igjen, forteller Opitz.

Hotelldirektøren forteller at væren stanget rundt ti ganger mot glassvinduet, hardere og hardere for hver gang.

Til sist ble det stang inn, og væren braste gjennom tre lag glass.

– Glasset sprutet, og væren ble sittende bom fast. Vi prøvde å holde ham fast slik at han ikke skadet seg mer, opplyser Opitz.

Bukket under

– Det er helt utrolige krefter i et slikt dyr, vi var tre personer som prøvde å få kontroll på den, og det var bare så vidt vi klarte det, forteller direktøren.

Les også: Bønder får erstatning for drept sau uten bevis

Opitz og hans hjelpere klarte til slutt å binde et tau rundt hornene på bukken, og fikk bundet den til et tre i nærheten.

Historien endte ikke like hyggelig for væren.

– Etter en liten stund kom bonden. Det ble klart at dyret har angrepet flere, og oppført seg mannevondt i hele dag. Så bonden valgte å avlive væren på stedet, avslutter han.

Her kan du lese mer om