Rørt Blipp hyller prisvinner: – Å miste pappa ville vært helt forferdelig

Stian Blipp var sterkt preget etter å ha delt ut prisen «Årets redningshelt» under prisutdelingen «Norske helter».

Bak scenen møtte VG programlederen og komikeren sammen med prisvinner Christoffer Bø (18), som tidligere i år reddet sin far fra å dø i en dramatisk ulykke.

– Jeg er veldig fascinert og jeg ser opp til en slik heltedåd som han har gjort. Hadde noe av det samme skjedd med min far så håper jeg virkelig at jeg er like sterk, modig og mandig som Christoffer er, og at jeg hadde gjort det samme, sier Blipp.

«Norske helter» er et samarbeid mellom VG, TVNorge og Gjensidigestiftelsen, der hvem som helst har kunnet nominere nordmenn som har vist medmenneskelighet eller utført enestående heltebragder.

Onsdag kveld ble prisutdelingen sendt på TVNorge, og ti prisvinnere i ulike kategorier mottok sin velfortjente hyllest.

Se oversikten: Dette er årets «Norske helter»

– Trodde jeg skulle miste faren min den dagen

Redningsheltens far, Sebastian Bø, satt selv i salen og så sin sønn motta prisen. Han var tydelig på at han sannsynligvis ikke ville gjort det hvis ikke 18-åringen hadde reagert lynraskt.

– Jeg trodde jeg skulle miste faren min den dagen, men så greide jeg det, og da er det ekstra spesielt at han sitter i salen og ser meg motta prisen. Det var rørende, sier Christoffer til VG backstage, kort tid etter at han har vært på scenen.

Deretter forklarte Blipp hvorfor han ble så rørt av prisvinnerens bragd.

– Det er fordi min far er en av mine helter. Å miste ham ville vært helt forferdelig. Hvis jeg kunne gjort noe for å redde ham, så håper jeg at jeg hadde gjort det, sa Blipp, småblank i øynene.

Flere tok til tårene

Det var det også flere som ble.

Statsminister Erna Solberg felte tårer flere ganger under showet, før hun til slutt delte ut prisen for «Livslang innsats» til Hans Bjørn Bakketeig på slutten av showet. Etterpå satte hun ord på følelsene overfor VG.

Også prisvinner Kine Charlotte Solend, som ble utsatt for overgrep da hun var liten jente og som nå, i voksen alder, hjelper andre overgrepsofre, brast i gråt på scenen.

Kine (31) om sine overgripere: – Jeg ønsker dem vel

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder