Jensen har følt seg truet i mange år

Den pensjonerte politioverbetjenten Eirik Jensen (59) mener det er flere kriminelle miljøer som ønsker å skade ham.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Hvem er ute etter deg, spurte Jensens forsvarer, advokat John Christian Elden, da Spesialenheten for politisaker var ferdig med sin utspørring i Oslo tingrett.

– Det har vært en del personer som har gitt meg skylda for mye. Det er mange episoder, fortalte Jensen.

Fryktet dobbeltdrapsmann

På rettssakens første dag ble en dobbeltdrapsdømt mann bortvist fra retten av politiet. Da 55-åringen brente liket i den siste drapssaken, lå Eirik Jensen og politikolleger i buskene.

– Jeg brukte opplysninger fra en informant og via etterforskning fant vi liket og gjerningsmannen. Det var helt renhårig det som ble gjort, men han har ikke vært så glad i meg i etterkant. Innad i fengselet har han signalisert at han skulle hevne det, fortalte Jensen i retten.

TILTALT: Den tidligere politilederen Eirik Jensen nekter straffskyld for de grove anklagene medvirkning til storstilt hasjsmugling og gov korrupsjon. Foto: Tore Kristiansen VG

Ifølge den tidligere politioverbetjenten, fikk han også trusler fra en spritsmugler i 1999, som medførte at han måtte flytte fra Nesodden til Sverige. Jensen hevder at han fikk også trusler fra en albaner etter vedkommendes ransplaner ble avslørt.

– Han ble så forbannet at han leide inn to estlenderne til å ta med på bopel. De ble pågrepet og det funnet tegningen av bopelen min på Nesodden, sa Jensen.

B-gjengen

Jensen ledet i flere år på 2000-tallet gjengprosjektet i Oslo og var sentral i «Operasjon Nemesis» som rammet B-gjengen knallhardt. Brødrene i Rasool-familien ble dømt for grovt heleri og fratatt verdier for 17 millioner kroner.

Spesielt ydmykende var det at foreldrene deres ble satt på tiltalebenken, fordi politiet mente de hadde brukt penger fra sønnenes kriminelle virksomhet.

Operasjonen har aldri blitt glemt av B-gjengen. Heller ikke av Jensen.

I retten i går hevdet eks-politimannen at han har hatt uvelkomment besøk av personer tilknyttet B-gjengen utenfor sin hemmelige bolig i Hedmark.

Da den topphemmelige etterforskningen mot Jensen pågikk i januar og februar 2014, fikk politiet informasjon om at B-gjengen visste om hva som var på gang. Dette ført til at pågripelsen av Jensen ble fremskyndet.

STILTE SPØRSMÅL: Her er Eirik Jensens og hans forsvarer, advokat John Christian Elden, avbildet under en pause i Oslo tingrett. Foto: Helge Mikalsen

– Jeg har jobbet hardt opp mot gjengmiljøet og MC-kriminelle. Det har gitt bra resultater og mange ganger har pilen pekt på meg. Jeg har vitnet mot gjengledere, fordi ingen andre har ønsket å gjøre det, sa Jensen i retten.

– Ikke dårlig forhold til Cappelen

I retten forklarte den tidligere politilederen også at det var vanskelig for ham å forklare seg om truslene, fordi det ikke er noen som tror på det.

– Jeg forstår at det er vanskelig å forstå, kanskje spesielt for dem som jakter på meg, sa Jensen og mente Spesialenheten for politisaker.

– Er det noen som noen gang har lagt skyld på deg bortsett fra denne saken, spurte dommer Kim Heger.

– Nei, jeg har greid meg unna det i alle år, svarte Jensen.

– Har Cappelen truet deg noen gang, spurte Heger videre.

– Aldri. Jeg har ikke noe dårlig forhold til Cappelen i hele tatt.

Ifølge VGs opplysninger, ble personer i Gjermund Cappelens nettverk utsatt for trusler i perioden før hasjsmugleren ble pågrepet. Truslene skal ha blitt fremsatt av en kjent kriminell i Oslos underverden og har vært tema i samtaler mellom hasjbaronen og den tidligere politilederen.

Jensen hevdet i retten at han forsøkte å gi råd til Cappelen om hvordan truslene skulle håndteres. Ingen andre i politiet ble orientert om disse samtalene siden Jensen mente han kunne ordne opp på egen hånd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder