TRAPPER NED: Stein Erik Hagen gir nå døtrene Camilla og Caroline mer ansvar etter flere måneder med sykdom. Bildet er tatt foran Hagens hus i Holmenkollen etter første operasjon i mars. FOTO: JAN PETTER LYNAU/VG Foto:Jan Petter Lynau,VG

Operert fem ganger siden i mars

Etter at Stein Erik Hagen ble lam i venstre arm i mars, har han gjennomgått en operasjon i Norge og fire operasjoner i USA. Nå overlater han familieselskapet Canica til sine døtre for godt.

 • Camilla Tryggestad Visjø

Artikkelen er over fem år gammel

I mars reiste Hagen hjem i hast, etter at han opplevde å bli lam i venstre side under en forretningsreise i Palestina og Israel.

Siden det har han gjennomgått fire operasjoner i USA.

- Jeg blir forhåpentlig helt ok om seks-åtte måneder, skriver Stein Erik Hagen i en tekstmelding fra rekonvalesens hos sin datter Caroline i Sveits, til Dagens Næringsliv.

Investoren konsentrerer seg nå om Orkla, kunst og Prostatakreftstiftelsen, mens døtrene Caroline og Camilla har kjøpt seg opp i eiendomsselskapet Norwegian Property. De styrer også familieselskapet Candica.

– Jeg har således valgt å overlate eieransvaret i Canica permanent til mine døtre. Jeg konsentrerer meg om Orkla, kunstsamlingen og Prostatakreftstiftelsen, skriver Hagen, som sist ble operert fredag i forrige uke.

Les også: Hagen overlevde kreften - nå blar han opp 100 millioner for å hjelpe andre

Fredag kjøpte John Fredriksen-selskapet Famaday Trading seg ytterligere opp i eiendomsselskapet Norwegian Property, hvor Stein Erik Hagen og hans familieselskap Canica lenge har vært største eier.

Famaday kontrollerer nå 20 prosent av aksjene i eiendomsselskapet, med eiendommer i Oslo og Stavanger.

Inntil fredag eide Canica 10,8 prosent av aksjene i Norwegian Property. Men etter at Hagens døtre og administrerende direktør Nils Selte i Canica la 122 millioner kroner på bordet, økte andelen til 13,3 prosent.

Døtrene fikk ansvaret i Canica i vinter. Men farens sykdom de siste månedene har nå ført til at de har tatt ansvar tidligere enn planlagt.

Datteren Camilla Hagen ønsker ikke å uttale seg til Dagens Næringsliv om når de fikk mer ansvar.

Les også

Flere artikler

 1. - Jeg er ikke lam - jeg har flyttet nerver

 2. Pluss content

  Caroline Hagen i sitt første intervju: - Vil ha flere kvinnelige toppsjefer

 3. Pluss content

  Stein Erik Hagens døtre: Overtar pappas rike

 4. Pluss content

  Stein Erik Hagens mediesky sønn om: Sykdommen, familiearven og forventningene

 5. Pluss content

  Camilla Hagen Sørli om sin far: «Vi elsket ham som hetero og bifil, og vi elsker ham som homofil»

 6. Stein Erik Hagens døtre viderefører farens tradisjon: Hagen gir en million til Høyre

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder