DATET: Tidligere Paradise Hotel-deltaker Christer Høybråten har sjekkeerfaring fra Tinder. Foto: Trond Solberg , VG

Paradise Hotel-deltaker: – Tinder er en sexapp

Sosiolog Ann Cathrin Andersen tror Tinder ville hatt godt av en sex-advarsel. Det er ikke nødvendig, mener tidligere Paradise Hotel-deltaker Christer Høybråten.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I et blogginnlegg skriver sosiolog og frilansjournalist Ann Cathrin Andersen om følelsen av å være «jævlig utbyttbar». Grunnen til frustrasjonen er datingappen Tinder, der 28-åringen møtte en type hun fant tonen med. Etter hvert som interessen for denne mannen steg, ble også behovet for en bekreftelse større.

Single Selena Gomez: – Jeg ville aldri vært på Tinder

Etter to måneder med dating, spurte Ann Cathrin om han møtte andre kvinner også, bare for å være på den sikre siden. Da han svarte at han møtte fire andre samtidig, og at han selvfølgelig ikke søkte forelskelse på Tinder, ble Ann Cathrin skuffet og lei seg. Hun avsluttet derfor relasjonen.

SKAPER BLEST: Sosiolog Ann Cathrin Andersen har fått masse respons etter at hun foreslo å innføre en sex-advarsel på datingappen Tinder. Foto: Helena Krekling ,

VGTVs aktualitetsmagasin tirsdag fortalte Ann Cathrin den samme historien. Hun foreslår at appen kan komme med en sex-advarsel.

«Mat nå med spiseadvarsel»

En av de som har reagert på Andersens ønske, er musiker og programleder Thomas Seltzer. På sin Facebook har han delt saken med tilhørende tekst: «Mat nå med spiseadvarsel».

Men kjærligheten finnes også på Tinder: For Mari og Henrik ble det full klaff (VG+)

Ann Cathrin Andersen forteller at det er gøy med respons fra Seltzer, men kaller den samtidig dum og unødvendig.

– Han reagerer nok på at mitt ønske om en advarsel er litt polariserende, også svarer han med å sette ting enda mer på spissen, sier hun.

Det har ikke lykkes VG å få kontakt med Seltzer.

IRONISK: Musiker og programleder Thomas Seltzer mener en sex-advarsel på Tinder er like dumt som en spiseadvarsel på mat. Foto: Frode Hansen , VG

– Tenker med kuken

Turboneger-bassisten får støtte fra tidligere Paradise Hotel-deltaker Christer Høybråten. Han mener du bør være veldig kritisk til alle du møter på Tinder dersom du søker kjærlighet.

– De fleste gutter på Tinder tenker jo med kuken, sier han.

Slik «Paradise-Christer» ser det, er det dessuten uproblematisk å date flere Tinder-matcher på en gang. Du bør heller ikke føle deg sleip dersom du holder dette skjult for datene dine. Når forholdet blir av det mer seriøse slaget, derimot, bør appen slettes, mener Christer.

Tinder-glipp: Ba om tilgang til politisk ståsted og trosretning

Personlig opprettet han en Tinder-bruker for å vise seg frem litt etter Paradise Hotel-deltakelsen.

– Det har fungert fint for meg, sier 22-åringen.

– Utvider gråsonen for utroskap

I Norge er det mer enn en halv million mennesker som bruker Tinder, ifølge NRK. På verdensbasis har datingappen 1,6 milliarder brukere, og hver dag gjøres det 26 millioner matcher.

– Tinder har vært med på å forandre nordmenns syn på seksuelle relasjoner. Da internettdating kom, var det en skamfull ting. Nå er det helt greit å møtes på den måten, sier familie- og parterapeut Linda Anette Storli.

Hun har både positive og negative bemerkninger til appen. En av de mindre hyggelige konsekvensene av bruken, kan være økt utroskap.

– Gråsonen for hva som er utroskap, har nok blitt utvidet nå som så mange sitter hjemme i stua og sjekker opp folk på mobilen, sier Storli.

Superlike: Tinder lanserer ny sjekkefunksjon

Reaksjoner på e-post

For Ann Cathrin Andersen har ikke reaksjonene latt vente på seg i dagene etter blogginnlegget og opptredenen på VGTV. Hun har blant annet fått tilbud fra mer enn hundre gutter som tilbyr henne trofasthet. Andre har rådet henne til ikke å innlede et seksuelt forhold til noen hun ikke kjenner. Det oppfatter hun som er misforståelse.

– Jeg er «all in» for tilfeldig sex. Det må folk bare gjøre så mye de vil. Poenget mitt er bare at det blir feil å holde på sånn med flere personer samtidig, understreker hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder