INGEN NETTDATE: TV-kjendisen Kim Kardashian West er gift med rapperen Kanye West og ingen ivrig bruker av nettdatingtjenester. Foto: Andy Kropa AP

Lurt av falsk Kim Kardashian – svindlet venner for 30 millioner kroner

En mann i 50-årene fra Horten trodde han hadde truffet kvinnen i sitt liv på en datingsidé. Men kvinnen på bildet viste seg å være Kim Kardashian.

  • NTB

Nå er han dømt for å ha lurt venner og bekjente til å låne ham til sammen mer enn 30 millioner kroner.

Mannen har forklart at det hele startet med at han fikk kontakt med kvinnen på nettdatingstedet match.com og ble lurt til å sende den vakre kvinnen betydelige pengebeløp, melder NRK.

Kvinnen sendte mannen flere bilder av seg selv, men politiets etterforskning avslørte at bildene var av den amerikanske realitystjernen Kim Kardashian.

«Det fremstår som helt usannsynlig at Kim Kardashian skulle ha registrert en profil på match.com under falskt navn og bostedsland», heter det i dommen fra Sandefjord tingrett.

Tingretten mener fremgangsmåten som kvinnen brukte, er såkalt Nigeria-svindel. Hun ba om penger til å betale avgifter før hun kunne motta en større arv.

Gjennom flere år har mannen overført penger til 33 utenlandske mottagere. Retten mener mannen selv trodde at han drev et seriøst forretningsprosjekt i Asia.

For å finansiere dette, er han nå dømt for selv å ha svindlet syv venner og bekjente for til sammen over 30 millioner kroner. Han har fått en straff på tre års fengsel og må betale en erstatning på 9 millioner kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder