Hagen får støtte av partikolleger

TILBAKE I MANESJEN: Carl I. Hagen får støtte av syv stortingsrepresentanter fra eget parti i sitt syn på «klimahysteriet». Bildet er tatt i forkant av nominasjonsmøtet tidligere denne uken. Foto: Gøran Bohlin VG

Klart for klimakamp i Frp

Syv av Frps stortingsrepresentanter slutter seg til Carl I. Hagens avvisning av at klimaendringene er menneskeskapte. Nå vil de endre partiprogrammet, melder NTB.

  • Therese Ridar

Artikkelen er over tre år gammel

En firedel av Frps stortingsgruppe, med Christian Tybring-Gjedde i spissen, har sluttet seg til et endringsforslag til programutkastet, ifølge Dagens Næringsliv.

«Frp mener at klimaendringer skyldes naturlige variasjoner og tar avstand fra påstanden om at klimaendringer skyldes menneskenes marginale utslipp av klimagasser», heter det i forslaget.

De øvrige stortingsrepresentantene som støtter initiativet er Ulf Leirstein, Morten Wold, Morten Ørsal Johansen, Åse Michaelsen, Morten Stordalen og Jørund Rytman.

– Hvis vi kunne laget et alternativt statsbudsjett uten alle disse klimatiltakene som vi egentlig ikke trenger, kunne vi gitt en langt bedre velferd, sier Christian Tybring-Gjedde.

Frp-veteran Carl I. Hagen erklærte tidligere i uken «kamp mot klimahysteriet» og mener klimaskeptikere mobbes til taushet.

Les også

Mer om

  1. Fremskrittspartiet (Frp)
  2. Carl I. Hagen

Flere artikler

  1. Intern strid om SD: Tybring-Gjedde krevde at Jimmie Åkesson skulle tale på Frps landsmøte

  2. Pluss content

    Carl I. Hagen bør ikke få plass i Nobelkomiteen

  3. VG mener: Uansvarlig klimaskepsis

  4. Seerstorm etter nazi-vits om politiker på «Nytt på Nytt»

  5. Partytelt i Nobels hage

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder