12 års forvaring for nettovergrep

En mann fra Elverum er dømt til forvaring i tolv år for nettovergrep mot 38 jenter.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Sør-Østerdal tingrett har dømt mannen dømt for å ha presset jenter til å sende ham intime bilder og videoer. Jentene var i alderen 10 til 13 år, melder NRK.

Den 44 år gamle mannen utga seg selv for å være 14 år gamle «Sara Hellene» da han kom i kontakt med jentene via Instagram og plattformen Kik.

Mannen har innrømmet alle punktene han var tiltalt for. Da han møtte i retten i fjor høst, beklaget han overfor jentene og sa at han angret og var lei seg.

Aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter, la ned påstand om forvaring i 14 år mot mannen i 40-årene.

Truet med å legge ut bilder på nett

Klundseter la i sin prosedyre før jul vekt på at mannen ba jentene få med ansiktet sitt på bilder de sendte ham. Deretter truet mannen jentene med at han ville legge ut bildene av dem på internett dersom de ikke sendte ham flere bilder.

Tiltalen mot mannen omfattet blant annet to tilfeller av voldtekt, ved at han hadde tvunget jenter til å utføre seksuelle handlinger med seg selv.

Besettelse

Mannen ble dømt for lignende forhold i 2012. Den gang utga han seg for å være en 14 år gammel gutt. Han forklarte i tingretten i høst at han trodde det ville bli lettere å skaffe seg nakenbilder av prepubertale jenter når han fremsto som jente.

For å få troverdighet i rollen som 14 år gamle «Sara Hellene» hadde han blant annet lastet ned bilder av ulike jenterom fra internett som han kunne sende til jentene for å vise hvordan «Sara Hellene» tilsynelatende hadde det hjemme.

44-åringen forklarte i retten at han kunne ha kontakt med opptil ti mindreårige jenter samtidig på en dag, og han var særlig aktiv rundt skoleferier og helger.

Han forklarte at det ble en besettelse og opplevde at han ble så manisk opptatt av å få tilsendt stadig flere nakenbilder at han i perioder ikke tenkte på noe annet, heter det i dommen, ifølge NTB.

Mannen har forklart at han tente sterkt seksuelt på at han utøvde makt over jentene og fikk dem til å følge hans befalinger.

På grensen av psykisk mishandling

Retten betegner handlingsmåten til mannen som planmessig og kynisk. Mot enkelte av jentene betegnes handlingen til å være på grensen av psykisk mishandling. Retten mener også at enkelte av jentene ble brakt inn i et «skrekkregime» av press og trusler.

Mannen er dømt til å betale jentene oppreisning på mellom 75.000 kroner og 200.000 kroner. Totalt er det krav om oppreisning på 4,575 millioner kroner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder