Musikklærer siktet for overgrep mot nærmere 20 unge jenter

Etterforskningen har identifisert rundt 60 antatt fornærmede totalt – kan utvide siktelsen

Politiet: Opererte under falsk identitet – fikk tilsendt

nakenbilder

Politiet mener den tidligere musikklæreren i 40-årene fra Østlandet gjennom flere år skal ha kontaktet rundt 60 mindreårige jenter på Internett og utsatt dem for overgrep.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er en svært alvorlig sak. Etterforskningen har så langt avdekket om lag 60 antatt fornærmede som trolig vil få status som fornærmet, sier politiadvokaten i det aktuelle politidistrikt til VG.

I oktober i fjor ble den betrodde musikklæreren pågrepet og varetektsfengslet i en tingrett på Østlandet.

Mannen i 40-årene er blant annet siktet for seksuell omgang med barn under 16 år og seksuell handling med barn under 16 år under særdeles skjerpende omstendigheter.

I tillegg er han siktet for å ha misbrukt stillingen sin, for oppbevaring og produksjon av materiale som viser overgrep mot barn eller fremstiller overgrep mot barn, samt for forsøk på seksuell handling med barn under 16 år.

Ifølge VGs opplysninger skal mannen ha kommet i kontakt med minst en av de fornærmede gjennom sitt virke som musikklærer.

Forsvarer: Dårlig helse

– Han tar siktelsen meget tungt. Han hadde dårlig helse fra før, og den har ikke blitt bedre nå, sier musikklærerens forsvarer til VG.

Den alvorlige saken ble først kjent for politiet på Nordmøre i juni i fjor da musikklæreren i 40-årene ble anmeldt. Saken ble imidlertid oversendt til et politidistrikt på Østlandet siden siktede er bosatt i denne delen av landet.

Etter det VG får opplyst, mener politiet at musikklæreren har operert under falsk identitet på ulike chattetjenester på Internett, deriblant Skype. Mannen skal tilsynelatende ha utgitt seg for å være på de fornærmedes alder og fått jentene til å kle av seg foran web-kameraer eller å sende nakenbilder til ham.

Etterforsker datautstyr

Den overgrepssiktede mannen skal aldri ha vist bilder av seg selv, men isteden brukt vilkårlige bilder av andre barn som profilbilde eller ingenting, ifølge VGs opplysninger.

– Vi har tatt beslag i siktedes datautstyr og gjennomgår alt innhold med bistand fra Kripos. Vi har da identifisert formentlige fornærmede og avhørt dem, sier politiadvokaten, og opplyser at denne delen av etterforskningen ikke er avsluttet.

Etter det VG får opplyst, skal den yngste jenta ha vært 10 år da hun ble utsatt for overgrep, og det eldste forholdet som etterforskes er fra 2005.

Et fåtall av forholdene skal dreie seg om fysiske overgrep.

– Vi har identifisert mulige fornærmede over hele landet, sier politiadvokaten.

Politidistriktet har anmodet om og fått bistand fra Kripos til taktisk og teknisk etterforsking i tillegg til at flere politidistrikter har bistått.

– Foreligger delvis tilståelse

Ifølge VGs opplysninger, skal den overgrepssiktede mannen i flere år ha jobbet innenfor transportbransjen og jobbet som musikklærer.

Siktede har vært varetektfengslet siden oktober 2014 og ble begjært fortsatt varetektfengslet i en tingrett på Østlandet tirsdag.

– Det foreligger en delvis tilståelse på postene som er gjennomgått, sier forsvareren, som er kritisk til manglende ivaretakelse av klientens helse.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder