PASS OPP! Den falske meldingen legger seg under en autentisk melding om oppdatering av appen Vipps. Foto: Faksimile

DNB advarer mot «svært troverdig» svindelforsøk

Frekke svindlere sender ut SMS-er med «DnB» som avsender. I noen tilfeller legger de seg i samme meldingstråd på mobilen som autentiske beskjeder fra banken.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Dette gjør svindelforsøket svært troverdig, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø til VG.

Han forklarer fenomenet der falske meldinger legger seg i samme meldingsmed funksjonalitet i mobilnettet, der navn og telefonnummer kan bli kapret.

– Det er dessverre ingenting vi kan få gjort med dette, og det understreker viktigheten med å aldri gi fra seg personlig informasjon og passord, sier han.

Les også: Pass deg for falske «VG»-artikler!

Velkjent metode

Denne runder med svindelforsøk kommer i ny drakt, men bruker en etterhvert velkjent metode: å utgi seg for å være en troverdig kilde slik som en bank eller en offentlig etat, slik at du blir lurt til å gi bort personlig informasjon slik som passord og kredittkortnummer.

Advarer mot bølge av kidnappings-virus: – Tar dåpsbilder og bryllupsbilder

Folk går på

DNB har fått en rekke henvendelser fra sine kunder siden denne SMSen begynte å dukke opp fredag formiddag. De har foreløpig ikke fått tilbakemelding om at noen har gått på så langt.

– Men dessverre er det ofte noen som gjør det. Heldigvis har folk blitt flinkere til å gjenkjenne tvilsomme forespørsler. Hvis man er i tvil om henvendelsen er ekte er det bedre å spørre, sier Dalsbø.

DNB vet foreløpig ikke hvor lenken i SMS'en leder.

Les også: Kortsvindelen øker

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder