En fjerde person er pågrepet etter skyteepisodene i Oslo

En fjerde person er pågrepet i forbindelse med skyteepisodene på Majorstua torsdag og Grünerløkka på lørdag, opplyser Oslo-politiet.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi har pågrepet ytterligere én person i forbindelse med skyteepisodene på Majorstuen og Grünerløkka, opplyser fungerende leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Audun Kristiansen, til NTB fredag ettermiddag.

Lørdag ettermiddag forrige helg ble en mann alvorlig såret i en skyteepisode på Grünerløkka i Oslo. Ingen har vært pågrepet i denne saken fram til nye skudd ble avfyrt på en adresse i Sørkedalsveien på Majorstua i Oslo torsdag morgen.

Politiet: Trolig sammenheng mellom skytingene

Kort tid etter skyteepisoden på Majorstua ble det meldt om skyting også i Etterstad-/Vålerenga-området på den andre siden av byen. Det viste seg at begge de to mennene som ble funnet med skuddskader disse to stedene, hadde blitt skutt på den samme adressen på Majorstua.

Saken fortsetter under bildene fra Majorstua.

Den ene av dem hadde på en eller annen måte kommet seg fra åstedet på vestkanten til Etterstadveien på østsiden.

Kan bli flere pågripelser

En mann ble først pågrepet og siktet for drapsforsøk. Torsdag kveld ble begge de to sårede mennene siktet for medvirkning til forsøk på drap. Det gikk imidlertid så bra med begge to at de ble overført fra sykehuset til arresten.

Politiet utelukket ikke at det kunne være en sammenheng med skytingen på Grünerløkka i helgen, og fredag ettermiddag kunne altså Oslo-politiet opplyse at de hadde pågrepet enda en person i forbindelse med de to skyteepisodene lørdag og torsdag.

Majorstua: Politiet tror det var «målrettet angrep»

Saken fortsetter under grafikken.

Det er fortsatt uklart hva som er motivet for de to skyteepisodene med til sammen fire siktede og tre skuddofre. Det er heller ikke kjent om personen som ble pågrepet fredag, er identisk med skuddofferet på Grünerløkka, eller om det er en annen person.

– Det vil jeg verken bekrefte eller avkrefte. Det jeg kan si, er at vi har pågrepet til sammen fire personer som vi har kontroll på, men jeg kan ikke utelukke at det blir enda flere pågripelser. Vi begynner nå å danne oss et bilde av hva som har skjedd, men vi kan foreløpig ikke gå ut og fortelle hva vi mener har skjedd, sier Kristiansen.

Fengslinger lørdag

Alle de tre første mennene som ble pågrepet, er i 25-35-årsalderen. Alderen på sistemann hadde ikke Kristiansen avklart fredag ettermiddag.

– Vi gjennomfører avhør av alle de pågrepne utover fredagen. De tre første framstilles for fengsling lørdag, mens sistemann er vi foreløpig usikre på, sier Kristiansen.

Det ble funnet et skytevåpen på Majorstua etter hendelsen torsdag morgen. Kristiansen sier de undersøker om det kan ha noe med skyteepisoden å gjøre.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder