ANMELDER JUSTISMINITEREN: John Christian Elden (t.v) er en av Norges mest profilerte forsvarsadvokater. Foto: SCANPIX

Ber Spesialenheten se på Brasil-brev

Advokat John Christian Elden ber Spesialenheten for politisaker om å undersøke om Økokrim og Oslo-politiet har sendt feilaktige rapporter til politiet i Brasil.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Rapportene om norske statsborgere som er sendt over til politiet i Brasil har medført store konsekvenser for blant andre Eldens klient, forretningsmannen Trygve Kristiansen.

Storbergets ansvar

- Det er åpenbart justisminister Knut Storbergets ansvar at noen i Oslo-politiet eller Økokrim har oversendt flere feilaktige dokumenter til myndighetene i Brasil. Det er dokumenter som inneholder grove og usanne påstander om norske borgere. Det er disse politinotatene som fikk det føderale politiet i Brasil til å iverksette etterforskning, beslag av millionverdier og sikte norske statsborgere for organisert kriminalitet og hvitvasking av millionbeløp, sier John Christian Elden til Dagbladet.

Har ikke anmeldt

Dagbladet meldte også mandag at Elden har anmeldt Storberget, men det avviser Elden overfor NTB mandag formiddag.

Knut Storberget har tidligere avvist ansvar i saken. Både Økokrim og politiet i Oslo nekter for å ha gjort noe galt i saken. Elden sier han ønsker at Spesialenheten for politisaker skal avdekke hvem som har sendt de feilaktige rapportene.

Ifølge Elden har politiet i Brasil presisert at Kristiansen ikke er mistenkt for noe kriminelt i Brasil, men at han angivelig skal ha innført svarte penger fra Norge.
- Jeg vil ha fakta på bordet og vite hvorfor min klient er siktet i Brasil når alle faktisk er enige i at han ikke har gjort noe galt, sier forsvarsadvokaten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder