TIDLIGERE HOTELLDIREKTØR: Torfinn Johansen var direktør for First Hotel i Kristiansand som holdt til i denne bygningen. Det var her mannen i 60-årene ble funnet død i 2014. Foto: LISE SKOGSTAD og PRIVAT

Hotelldirektøren forteller: – Jeg fant vennen min død på rommet

KRISTIANSAND (VG) Torfinn Johansen, som i 2014 var direktør for First Hotel i  Kristiansand, forteller at han fant kameraten død på rommet.

Artikkelen er over to år gammel

En kvinne i 40-årene er tirsdag pågrepet og siktet for å ha drept to menn som ble funnet døde i Kristiansand i henholdsvis 2002 og 2014.

Det var en mann i 60 årene som ble funnet død på et hotellrom på tidligere First Hotel i Dronningens gate i Kristiansand 6. april 2014.

Torfinn Johansen (58) var hotelldirektør den gangen og en god venn av mannen som ble funnet død på hotellet i 2014.

Les mer: Kvinne siktet for drap på sin egen far og tidligere samboer

– Det var en trist og traumatisk opplevelse da jeg fant en av mine gode venner død på hotellet hvor jeg var direktør, sier han til VG.

Varslet politi og ambulanse

Han forteller at en av de ansatte tok kontakt med ham fordi rommet skulle rengjøres og de måtte inn på rommet. Vennen bodde ofte på hotellet og de ansatte visse at han var en god venn av direktøren.

– Jeg åpnet døren og så ham ligge i sengen. Jeg sa «nå må du våkne. Vi skal rengjøre rommet.» Men det var ikke liv i ham, og da jeg tok tak i benet hans var det helt kaldt, sier han til VG.

Johansen sier han fikk litt panikk, men at politi og ambulanse ble tilkalt umiddelbart.

– De konstaterte at mannen var død, sier Johansen.

VG har fått bekreftet at mannen som døde i 2002 var kvinnens far, mens mannen som døde i 2014 var kvinnens tidligere samboer.

Døde av forgiftning

Politiet opplyste på en pressekonferanse tirsdag at obduksjonsrapporten viste at mannen som ble funnet død på hotellrommet, døde av forgiftning.

Siktede og fornærmede har tidligere vært samboere, og de har to mindreårige barn sammen.

Siktedes forsvarer, advokat Ole Andreas Thrana, sier kvinnen i 40-årene, som er etnisk norsk, stiller seg uforstående til siktelsen. Kvinnen er ikke tidligere domfelt.

– Hun er lei seg og stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier Thrana til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder