AVHØR: Politiet vil avhøre personer i Frps partiledelse i forbindelse med Birkedal-saken. Her partileder Siv Jensen og generalsekretær Geir Mo på pressekonferanse torsdag. Foto: Frode Hansen

Politiet vil avhøre Frp-ledelsen om Birkedal

Partitopp siktet for overgrep

(VG Nett) Politiet i Stavanger sier det er aktuelt å snakke med ledelsen i Fremskrittspartiet om Trond Birkedal

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det er særlig angående påstandene om at partiet skal ha fått informasjon om at Frp-toppen skal ha forgrepet seg seksuelt på en 15 år gammel gutt, politiet vurderer å snakke med partiledelsen om.
Politiadvokat Karsten Monsen sier at det kan bli vanskelig å komme til bunns i hva som egentlig skjedde mellom den tidligere Frp-toppen og en da 15 år gammel gutt, som har anmeldt Birkedal for overgrep mot ham på et hotellrom i Oslo.

- Hvis det er slik at ledelsen i Frp har hatt informasjon om dette, er det absolutt av interesse å snakke med dem om det. Det vil være naturlig å snakke med alle som kan ha kjent til dette og få på det rene hva de har visst, sier Monsen til NTB.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? KONTAKT VG NETT!

Nettbeskyldninger

Stavanger-politiet har allerede snakket med flere personer i Oslo i tilknytning til Birkedal-saken, men er sparsomme med å gi opplysninger:

SIV JENSEN: - Kjente til flere av påstandene

- Vi akter heller ikke å meddele hvem vi vil snakke med i Frp-ledelsen eller når det skal skje, sier Monsen.

I dag skriver Stavanger Aftenblad om nye beskyldningner mot Birkedal. Angivelig skal den 31 år gamle politikeren ha operert med falsk identitet på ulike nettsteder for å forsøke å skaffe seg nakenbilder av gutter og menn han fikk kontakt med.

Den falske identiteten skal ha vært en kvinne. Stavangeravisen hevder at Birkedal skal ha hatt flere bilder av en naken, ung kvinne på sin egen PC. Disse skal han ha brukt til å bytte til seg bilder fra menn og gutter.

Velgerflukt

I kjølevannet av skandalen som nå ruller frem flykter Fremskrittspartiets velgere, ifølge en InFact-måling gjort for VG.

Utslaget på målingen var så kraftig, at VGs meningsmålingsbyrå InFact først fryktet at det kunne ha oppstått en feil.

Den oppsiktsvekkende målingen viser at Fremskrittspartiet faller fra 25,5 prosents oppslutning i februar, til 20,8 prosent i går. Det er en tilbakegang på hele 4,7 prosentpoeng. Og målingen er korrekt.

Siv Jensen sier likevel at hun ikke synes fallet er avskrekkende.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder