BEKLAGER: Mazyar Keshvari har lagt seg flat etter reiseregningavsløringen. Torsdag trakk han seg som leder for Oslo Frp. Foto: Tore Kristiansen, VG

Keshvari har levert inn liste over feil til Stortinget

Mazyar Keshvari (Frp) har lagt alle kortene på bordet og overlevert en liste over falske reiseregninger, samt summen av dem, til Stortinget, opplyser hans advokat. Samtidig ber presidentskapet om en snarlig gjennomgang av regelverket for reiseregninger.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi ønsker en tilbakemelding så fort som mulig, sier stortingspresident Tone Trøen (H) til VG.

Presidentskapet har bedt administrasjonen på Stortinget om en full gjennomgang av regelverket for reiseregninger.

Det var Dagbladet som først omtalte presidentskapets forespørsel.

– Det er jo åpenbart at vi bør ta en slik gjennomgang når vi ser at det har vært en mulighet for å misbruke dette systemet, sier Trøen.

Hun understreker at Stortingets system for registrering av reiseregninger følger statlige ordninger.

– Men en del av dette er tillitsbasert. Under gjennomgangen vil man vurdere om det er behov for å øke kontrolltiltak.

Har levert inn liste

Advokat Arve Lønnum har påtatt seg oppdraget med å hjelpe Frp-profilen Mazyar Keshvari med å legge kortene på bordet i saken med de falske reiseregningene som Aftenposten har avslørt. De håper det er mulig å utarbeide en avtale med Stortinget for tilbakebetaling av midlene.

les også

Stortinget anmelder Keshvari for falske reiseregninger

Keshvari og Lønnum har levert inn en liste over regninger som er feil til Stortinget. Advokaten har ikke oppgitt totalsummen til VG.

LES OGSÅ: Keshvari beklager falske reiseregninger

– Vi har levert inn en komplett liste. Det er ikke mer å legge til. Alt er oppgitt, sier Lønnum til VG, og legger til:

– Jeg syns betegnelsen «alle kortene på bordet» er svært beskrivende, for det er faktisk det han har gjort. Vi har gjennomgått alle hans reiseregninger og sortert ut de som ikke er ok. Det er lite trolig at det er ytterligere feil, men det vil nok Stortinget sjekke og dobbelsjekke.

les også

Erna Solberg: Keshvari må rydde opp

Anmeldt

Aftenposten skriver at Keshvari har utbetalt reiseregninger for 290.000 kroner der det ikke er levert inn dokumentasjon på at reisene faktisk har funnet sted. Dessuten skriver avisen at han har levert inn reiseregninger på 36.000 kroner for reiser der det kan dokumenteres at han har vært i Oslo. I tillegg er det levert inn krav på 116.000 kroner hvor lokale Frp-ledere eller andre kilder bestrider at han har vært på besøk.

– Ligner tallet dere har summert opp på Aftenpostens tall?

– Vi har ikke gjort noe forsøk på å imøtegå Aftenposten tall, fordi han ville legge frem det som er rett helt uavhengig av hva aftenposten måtte ha funnet, sier Lønnum.

Torsdag leverte Stortingets administrasjon en anmeldelse vedrørende mulig misbruk av Stortingets ordning for reisegodtgjørelse.

På spørsmål om hvordan de stiller seg til anmeldelsen, sier Lønnum:

– Den faktiske økonomiske siden er helt oppklart fra Keshvaris side. Politiets bistand til å oppklare fakta er helt unødvendig. Keshvari har selv lagt fram alle fakta, og Stortinget vil snart kunne bekrefte at det ikke er noen grunn til å tro at det er feil av betydning igjen.

les også

Keshvaris reiseregninger

Vurderer etterforskning

Rune Skjold, leder for Oslo-politiets seksjon for økonomi- og spesialetterforskning, bekrefter overfor VG at de har mottatt anmeldelsen fra Stortinget.

– Når Stortinget får samlet bilagene sine og det de har av bevis, får vi en vurdering av om det er et straffbart forhold her, sier Skjold.

Deretter vil politiet vurdere om de åpner en etterforskning av saken.

RYDDER OPP: Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi sier til VG at partiet har bidratt med å rydde opp i Keshvari-saken. Foto: Frode Hansen, VG

Fredag morgen opplyser Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi at partiet ikke har tatt stilling til om Kesvhari skal ekskluderes fra partiet.

– Det som har vært viktig for oss, er å bidra til å rydde opp i det økonomiske. Og Keshvari er sykmeldt. Vi tar det i tur og orden. Det er ikke den diskusjonen som har vært høyest prioritert nå, sier Limi til VG.

les også

Frps Keshvari beklager falske reiseregninger

VG har tatt en ringerunde til alle partiene på Stortinget. Ingen av de andre partiene kjenner til lignende saker i eget parti.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder