Oppsal-drapet: Siktede hevder det var en ulykke

Mannen i 50-årene er siktet for drapet på en kvinne i en leilighet i Oslo onsdag kveld. Avdøde er en 49 år gammel kvinne, bekrefter politiet overfor VG.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Siktedes forsvarer Unni Fries sier til VG at mannen ikke erkjenner straffskyld for forsettlig drap etter at en kvinne i slutten av 40-årene ble funnet skutt i en leilighet på Oppsal i Oslo onsdag kveld.

– Han har erkjent at de kun var de to som var i leiligheten, og beskriver det som har skjedd som en ulykke. Han er siktet for forsettlig drap, men erkjenner ikke straffskyld. Det er forsettet det går på, sier hun.

Under en pressekonferanse torsdag opplyste politiet at det ikke ennå hadde helt sikker identitet på kvinnen. Ved 22-tiden opplyser politiadvokat Kari Kirkhorn til VG at identiteten er fastslått. Den avdøde kvinnen var 49 år gammel og fra Oslo.

Politiet tror at de to har vært kjærester tidligere og har kjent hverandre i lang tid forut for det.

Politiets teori: Mann siktet for drapet på ekskjæresten

Vet du noe om saken? Tips VG her!

Mannen har samtykket til varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. TV 2 siterer hans forsvarer på at han hevder at våpenet gikk av ved et uhell.

Torsdag formiddag holdt politiet pressekonferanse - se her:

– Han har gitt en grundig forklaring, og har samtykket til fengsling. Han har forståelse for at politiet må etterforske bakgrunnen og omstendighetene rundt ulykken, sier hun til VG.

Forsvareren vil ikke gå ut med ytterligere detaljer om hendelsen på nåværende tidspunkt. Påtalemyndighetene har bekreftet at de har beslaglagt et våpen, og bekrefter også at det ikke var noen andre til stede i leiligheten da kvinne døde.

– Mannen er siktet for drap. Han tar det tungt, sier leder Anne Alræk Solem ved seksjonen for alvorlige voldssaker til kanalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder