PARTILEDELSEN: Nestleder Trond Giske, partisekretær Kjersti Stenseng, partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik, her under en pressekonferanse etter høstens valgnederlag. Foto: Helge Mikalsen VG

Støre: «Jeg har sagt fra til Trond om at han har opptrådt på en måte som er kritikkverdig»

Jonas Gahr Støre og Trond Giske kommenterer nå sammen varslene om Giskes oppførsel.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Partileder Jonas Gahr Støre, nestleder Trond Giske og partisekretær Kjersti Stenseng møttes torsdag, opplyser de tre i en felles pressemelding.

Ap-lederen har personlig mottatt flere varsler om Giskes oppførsel, og hadde i dag kalt inn nestlederen til et møte.

– Kjersti Stenseng og jeg har i dag hatt en gjennomgang sammen med Trond Giske av varsler som er kommet inn til partiet, vedrørende ham, skriver Jonas Gahr Støre i pressemeldingen.

Ap-topper i Oslo: Advarer mot «giftig partikultur»

Støre: – Trond har opptrådt kritikkverdig

VG har fått bekreftet at Ap er varslet om fire nye saker mot Trond Giske og at innholdet skal være mer problematisk enn de sms-sakene som tidligere har vært omtalt i DN og VG.

– Jeg kan av hensyn til de berørte ikke kommentere enkeltsaker. Men jeg har understreket alvoret i situasjonen når partiet mottar slike varsler, skriver Støre.

– Jeg har sagt fra til Trond om at han har opptrådt på en måte som er kritikkverdig. Trond har overfor meg uttrykt at han tar inn over seg alvoret og at han forstår at han har opptrådt på en måte som har ført til disse reaksjonene, skriver Ap-lederen videre.

«Arbeiderpartiet, av alle, sliter med å håndtere #metoo», ifølge VG-kommentator Frithjof Jacobsen:

Giske: – Beklager sterkt

Trond Giske erkjenner at han har opptrådt kritikkverdig.

– Jeg er gjort kjent med at det er kommet varsler som angår meg, sier Trond Giske. Jeg har hatt en gjennomgang av dette sammen med Jonas og Kjersti i dag og tatt til meg kritikken, skriver Giske.

– Jeg tar på alvor at jeg har opptrådt på en måte som har vært belastende. Det beklager jeg sterkt. Det er mitt ansvar å bidra til at ingen opplever meg slik, skriver Giske.

BEKLAGER: Trond Giske beklager at han «har opptrådt på en måte som har vært belastende». Foto: Therese Alice Sanne, VG Foto: Therese Alice Sanne VG

– Jeg ser at slike opplevelser er negativt for partiet og for partikulturen vi skal ha, og at det er et særlig ansvar for oss som har ledende tillitsverv å sørge for en god partikultur. Dette tar jeg til meg og vil gjøre mitt for å bidra til dette, skriver Giske.

Les hvordan Ap-kollegene reagerer på pressemeldingen fra Støre og Giske.

Det har oppstått full strid i Ap og maktkamp og #metoo-kampanjen. I et opprop i går gikk seks Ap-topper ut og advarte mot en «giftig partikultur» i opprop om sextrakassering.

Se hva Støre sa om konflikten fredag morgen:

Og hva VGs kommentator mener om det Støre sa:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder