SAVNET: En norsk mann i slutten av 50-årene er savnet i bydelen Ipanema i Rio de Janeiro. Foto: Thomas Nilsson, VG

Kona til savnet Hydro-ansatt til NRK: – Det eneste vi vil er å finne ham

En norsk mann i slutten av 50-årene ansatt i Norsk Hydro har vært savnet i Rio de Janeiro siden forrige fredag kveld. Familien forteller nå om en tøff tid.

Artikkelen er over ett år gammel

Informasjonssjef i Norsk Hydro, Øyvind Breivik, bekreftet overfor VG søndag at en av deres ansatte er savnet i den brasilianske byen.

– En av våre ansatte har vært savnet i Rio de Janeiro siden fredag kveld. Lokalt politi ble varslet om saken i helgen, og norske myndigheter er informert, uttalte Breivik til VG.

Mannen har vært ansatt i Hydro siden begynnelsen av 80-tallet, og har vært utstasjonert i Brasil siden nyttår. Han ble sist sett i bydelen Ipanema sør i Rio de Janeiro sent fredag ettermiddag i forrige uke.

– Vi har mobilisert ressursene vi sitter på som selskap, og ansatte og venner i Rio de Janeiro jobber nå med å dele ut flygeblader med bilde av mannen. Det viktigste nå er at vi finner kollegaen vår og støtter familien hans gjennom denne vanskelige tiden, sa Breivik til VG.

Han opplyser om at mannen sist er observert på overvåkingskamera, og at Ipanema er ansett som en av de tryggere områdene i byen.

– Ipanema er ansett for å være ett av de tryggere strøkene i Rio. Det er derfor han bodde der, sier Breivik til VG onsdag.

les også

Norsk Hydro-ansatt savnet i Rio de Janeiro

Mannens kone beskriver tiden som tøff for familien, men sier til NRK at de føler seg godt ivaretatt av Norsk Hydro.

– Dette er kjempetøft for oss. Vi har full fokus på etterforskning nå, og tar en dag av gangen. Det eneste vi vil er å finne ham, sier kona til savnede til NRK.

Både norsk og brasiliansk politi har startet etterforskning. Mannen er til vanlig bosatt i Oslo-området, og det er derfor Oslo politidistrikt som har saken hos norsk politi.

– Kripos er informert om saken, og kommer til å bistå hvis nødvendig, opplyser kommunikasjonsrådgiver Silje Arvola til NRK.

Den norske sjømannskirken i Rio de Janeiro bistår Norsk Hydro i søket etter mannen.

– Sjømannskirken gjør hva vi kan for å støtte kolleger, venner og familie i denne krevende situasjonen, sa sjømannsprest Sjur Askjer til VG søndag.

Utenriksdepartementet (UD) bekreftet søndag at en norsk Hydro-ansatt er savnet i Brasil.

– Vi er kjent med at en norsk statsborger er savnet i Rio de Janeiro, og vi er nå i dialog med Hydro og bistår på den måten vi kan, uttalte Ane Haavarsdatter Lunde, pressetalsperson i UD, til VG.

ANSATT: Mannen som er savnet har vært ansatt i Norsk Hydro siden midten av 80-tallet, og har vært utstasjonert i Rio de Janeiro siden nyttår. Foto: Larsen, Håkon Mosvold, NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder