Moren stemte for Henning

(VG Nett) Da Henning Mørland skulle levere stemmeseddelen, fikk han beskjed om at han allerede hadde stemt.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Grunnen var at moren til Oslo-gutten ved en feil hadde avlagt stemme med sønnens valgkort tidligere på dagen, ifølge NRK.

Det kom som et sjokk på Mørland.

- Jeg stod litt i båsen og tenkte på hva jeg skulle stemme før jeg gikk bort til funksjonærene. Jeg viste bankkortet mitt, men da fikk jeg beskjed om at jeg allerede hadde stemt, forteller Mørland til NRK.

Resultater fra hver kommune her
Det nyttet ikke at han hadde med legitimasjon som viste hvem han var. Mørland syns det var frustrerende at han ikke fikk stemt.

- Jeg syntes dette var ergerlig, men forlot valglokalet, sier han.

Utenfor lokalet kom han i snakk med noen politikere som bad ham om å gå inn igjen for å prøve en gang til. Mørland fulgte rådet og fikk avlagt en såkalt «tvilsom stemme». Men han fikk beskjed om at denne trolig vil bli vraket under opptellingen.

VG Nett skrev tidligere i kveld om Sigmund Eide som fikk stemme uten å vise legitimasjon.

- Jeg trodde valg var en seriøs sak. Jeg ble ikke spurt om annet enn navnet mitt. Det er jo bare tull det vi driver med, sa han.

For første gang har utenlandske valgobservatører fulgt det norske valget. Også de reagerer på gjennomføringen.

De var særlig sjokkert over at man flere steder fikk stemme uten verken valgkort eller legitimasjon, og at gjensidig tillit var eneste garanti for at stemmegivningen gikk riktig for seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder