- Flere rotter en folk i Oslo

(VG Nett) Oslo myldrer over av rotter. Trolig er det flere rotter enn innbyggere i hovedstaden og problemet øker.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

- Rottene trives fordi de for så mye å spise om dagen, sier Skjelkvale. - Søppel og matrester som folk kaster fra seg trekker rottene opp på bakken og inn i sentrum.

Ved vann og avløps-etaten i Oslo har de ansvaret for å håndtere rottene som befinner seg i avløpsnettet. Svein Tollefsen i etaten sier at antall meldinger om rotter her har sunket, men at dette ikke nødvendigvis betyr at rottebestanden har sunket.

Rotter i kloakken

- Rottebetanden nede i avløspnettet er nok relativt stabil. Men bedre levekår oppe på gateplan blant søppel og rot har gjort at bestanden der er økende, mener han.

Nå vil Oslo kommune ta tak i hovedstadens rotteplage. I dag samler han representanter fra Næringsetaten, Vann og avløpsetaten, bydelene og firmaer som bekjemper skadedyr. Sammen skal de utrede problemet og forsøke å finne en løsning.

- Det er vanskelig å si hva konklusjonen av møtet blir, men at noe må gjøres er helt klart, sier Kvalvaag. Det ser rett og slett for ille ut i store deler av sentrum med forsøpling i et omfang som kan representere en helsefare. Det haster derfor med å iverksette tiltak som raskt gir et synlig resultat.

PS. VG Nett har satt opp et LIVE-kamera i Oslos avløspnettverk hvor Vann og avløps-etaten mener det er store sjanser for å se rotter. Klikk her og du kan få et direkte innblikk til rottene i Oslos underverden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder