KREVENDE: Letemannskaper har de siste ukene jobbet for å hente ut de omkomne i Tamokdalen. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Søket i Tamokdalen avsluttes

Søket etter den siste av de fire omkomne etter snøskredet i starten av januar blir ikke gjenopptatt før til våren.

Publisert:

Årsaken er at betydelige snømengder og dermed ny skredfare gjør at det ikke er forsvarlig å jobbe på bakken i leteområdet ved Blåbærfjell, skriver politiet i en pressemelding onsdag ettermiddag.

les også

Var kursleder for savnet: – Det er trist

– Dessverre er vi nå kommet dit at vi rett og slett må vente til vårparten før vi gjenopptar søket etter den siste savnede, sider lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms.

Møtte svenske som varslet om skredet: – Ble svært urolig da jeg hørte hva han sa

Det var de finske skiløperne Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29) som mistet livet i skredet.

TATT AV DØDSSKREDET: Svenske Disa Bäckström, finske André Stenfors (32), Niklas Nyman (36) og Mikael Sten (29). Foto: Privat

Uvær og snøskredfare har gjort letearbeidet svært vanskelig, men forrige uke ble omsider tre av de omkomne hentet ut av skredområdet. Men nå har altså betydelige snømengder satt en ny stopper for arbeidet. Politiet viser til at det ikke er aktuelt å starte helt på nytt.

– Det vil kreve store ressurser, med ny sprenging av snømasser for å sikre leteområdet og deretter ny innsats på bakken. Dette igjen forutsetter at været holder seg stabilt lenge nok, hvis ikke må vi starte forfra nok en gang, skriver politiet i pressemeldingen.

Nabo til skred-fjellet: - Vi har vel egentlig bare gått og ventet på det

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder